48 38 14 88 post@dingruppen.no
Konverter tale til tekst

Konverter tale til tekst med transkribering

Har du et lydopptak med verdifullt innhold? Da ønsker du kanskje å konvertere talen til tekst. Ved hjelp av transkribering, kan du sikre deg et tekstdokument som dekker alt innholdet.

Transkribering, eller transkripsjon, er en betegnelse på prosessen som konverterer lydfiler til tekst. I praksis er det tale som konverteres til tekst, slik at verdien av innholdet øker betraktelig.

Sammenlignet med et lydopptak, er nemlig et tekstdokument verdt mange ganger mer. Les videre for å se hvordan du enkelt kan konvertere tale til tekst med transkribering.

Tale til tekst teknologi – derfor er det ikke optimalt på norsk

Tale til tekst teknologi har tatt enorme skritt, men på norsk henger det fortsatt bak. Det er fordi algoritmene krever enorme mengder data for å lære, men det er ikke så mange som snakker norsk.

Der tale til tekst teknologi for engelsk er blitt strålende, krever nok norsk fortsatt mange år til for å være verdifullt.

Til transkribering er det foreløpig ikke tilstrekkelig og mangfoldige feil oppstår.

Manuell transkribering

Slik utfører du manuell transkribering

For å transkribere en lydfil selv, trenger du kun tre ting:

  • PC
  • Transkriberingsprogram 
  • Lydfilen

Transkriberingsprogrammene er gjerne ganske intuitive, men det er en liten læringskurve. Teksten skriver du selv ned i en tekstboks, men du lytter gjennom lydopptaket.

Enhver kan utføre manuell transkribering, men merk at det tar tid å opparbeide seg transkriberingsteknikker. Et lydopptak som tar proffene 2 timer, kan fort ta 4 timer for en nybegynner.

Tale til tekst

Hva koster det å konvertere tale til tekst med transkribering?

Transkribering varierer i kostnad fra firma til firma. De fleste skjuler prisene sine, til du eventuelt fyller ut et skjema med en forespørsel. Mange gir deg også høye priser per time.

Enkelte har priser per lydtime, noe vi argumenterer for. Allikevel stiger disse prisene raskt dersom det er flere personer i opptaket, noe bakgrunnsstøy, eller kompleksiteten er høy.

Din Tekstforfatter gir deg en fastpris på 1,500 kr per lydtime. Denne prisen tilbyr vi uansett lydopptak, kun med et lite forbehold om at lydfilen ikke er fullstendig uforståelig.

En lydtime tar ca. 3-6 timer å transkribere. Grunnet våre opparbeidede transkriberingsteknikker, der vi blant annet bruker fotpedal, kan vi fullføre arbeidet rekordraskt, samtidig som vi opprettholder kvaliteten.

Få hjelp med transkribering

Få gratis hjelp nå

Trenger du hjelp til transkribering, men er ikke helt sikker på hvem du skal velge? Din Transkribent gir deg de første 500 ordene helt gratis og uforpliktende. Dermed kan du selv vurdere kvaliteten.

Blir du fornøyd med arbeidet vi gjør, kan vi altså garantere deg 1,500 kr per lydtime fremover.

Vi har også en prisgaranti, slik at om du finner en rimeligere pris hos en konkurrent, matcher vi denne.

Vårt mål er å hjelpe deg med å transkribere dine lydfiler til god norsk. Kontakt oss for en hyggelig prat i dag!