48 38 14 88 post@dingruppen.no
Lydfil til tekst

Konvertere lydfiler til tekst – derfor bør du gjøre det!

Velger du å konvertere lydfiler til tekst, kan dette by på en rekke fordeler. Et tekstdokument er nemlig verdt langt mer enn en lydfil, tross at det altså er snakk om et mer eller mindre identisk innhold.

Forskere, studenter, journalister, advokater, og mange flere benytter seg av transkribering. Prosessen med å konvertere lydfiler til tekst har en rekke forskjellige bruksområder.

Til felles for alle feltene, er det faktum at tekst simpelthen er et bedre medium å behandle materiell i. Enten det er snakk om intervjuer, avhør eller forretningsmøter, er tilgjengeligheten mye bedre.

Tre store fordeler med å konvertere lydfiler til tekst

Det er slik vi anser det flere fordeler med å konvertere lydfiler til tekst. Allikevel er det spesielt tre vi ønsker å peke ut i denne artikkelen.

1. Innholdet blir mer navigerbart

Navigering av innhold er viktig uansett hva formålet er. Skal du for eksempel bruke intervjuer til å skrive forskningsrapport eller oppgave, vil det å gå gjennom lydopptak være en kjempekrevende oppgave.

Dersom du heller har teksten rett foran deg, kan du enkelt søke deg frem dit du vil. Du kan også direkte kopiere inn sitater fra den transkriberte teksten til din egen oppgave.

2. Tilgjengelighet for hørselshemmede og døve

En undervurdert faktor ved transkribering, er at en gjør innholdet tilgjengelig for hørselshemmede og døve. Enten det er snakk om podcast, intervjuer, forsking, eller andre områder, trenger disse gruppene også tilgang.

Forbundene kjemper i dag en hard kamp for å sikre bedre tilgang for sine interessenter. Din Tekstforfatter stiller seg bak disse initiativene med vårt tilbud av transkriberingstjenester.

3. Har du tenkt på SEO?

Dersom du er en bedrift som driver en seriøs nettside, bør du vurdere SEO kontinuerlig. Det å konvertere lydfiler til tekst, lar deg dra nytte av SEO-verdien i alt innholdet ditt.

Siden søkemotorene ikke kan fange opp innholdet i lydfiler, er disse mer eller mindre verdiløse for søkerangeringen. Transkriber ditt innhold i dag, og rank for nøkkelord relatert til innholdet.

Transkribering av lyd til tekst

Hvordan transkribere lyd til tekst?

Skal du konvertere lydfiler til tekst, er det bare å puste ut og holde tunga rett i munnen. Du trenger kun en PC, et transkriberingsprogram, og lydfilen du skal konvertere.

Last lydfilen opp i transkriberingsprogrammet, og spill av filen mens du noterer det som sies. Her kan du velge mellom å benytte deg av verbatim og intelligent verbatim transkribering.

Førstnevnte transkriberer absolutt alt som sies i lydfilen. Til motsetning utelukker intelligent verbatim transkribering for eksempel pauseord, fyllord og ufullstendige setninger.

Når du har transkribert ferdig teksten, kan du velge å blant annet laste den ned i et Word-dokument. Dermed er teksten tilgjengelig for formatering og etterarbeid, før du videre kan bruke den til dens formål.

Er tale til tekst teknologi tilstrekkelig?

Tale-til-tekst er en teknologi som har tatt enorme steg de siste årene. Dessverre er de største stegene tatt på engelsk, og prøver du såkalt auto transkribering på norsk, går det ikke så bra.

Resultatet blir gjerne at du får mer jobb med å rette dette, enn det ville vært å bare transkribere hele lydfilen selv. Vi anbefaler å konvertere lydfiler til tekst på en manuell måte foreløpig.

Konverter lydopptak til tekst

Konverter lydopptak til tekst med vår hjelp

Du har helt sikkert viktigere oppgaver å gjøre enn å transkribere. Her er det en liten læringskurve, og du må dessuten anskaffe ressurser slik som transkriberingsprogrammet.

Derfor velger mange å konvertere sine lydopptak gjennom byrå. Din Tekstforfatter har hjulpet forskere, studenter, bedrifter, advokater, og flere andre med transkribering gjennom årene.

Gratistilbud for alle nye kunder

Dersom du ønsker å prøve oss ut i dag, vil du som ny kunde motta de første 500 ordene helt gratis. Tilbudet vårt er både uforpliktende og risikofritt for deg som kunde.

Ta kontakt i dag for en hyggelig prat, og se hvilken enestående kvalitet vi kan levere på transkribering av dine lydfiler!

Motta gratis 500 ord!