48 38 14 88 post@dingruppen.no
En god korrekturleser ser på teksten med et kritisk blikk.

Korrekturleser

Korrekturleser du ikke teksten før publikasjon, risikerer du at den inneholder skrivefeil, særskrivingsfeil og formateringsfeil.

Dette er selvfølgelig ikke spesielt heldig, i hvert fall ikke om teksten skal publiseres på nettsiden til en bedrift eller organisasjon.

Privatpersoner kan også ha behov for korrekturlesing, for eksempel om en masteroppgave skal leveres til sensur.

Hvis teksten din ikke gjennomgås av en fagperson, kan den fort oppfattes som uprofesjonell, useriøs eller slurvete av leseren.

En korrekturleser kan ved hjelp av ulike teknikker og ferdigheter finpusse på teksten din, slik at den får oppmerksomhet med positivt fortegn.

Men hva gjør egentlig en korrekturleser, og hva er fordelene ved å benytte seg av en?

PS: Trenger du hjelp til korrektur? Vi gir deg de første 500 ordene gratis! Alt du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet nedenfor!

Motta gratis 500 ord!

En korrekturleser ser feilene du overser

Det er ingen enkel sak å skulle korrekturlese egne tekster. Dette skyldes blant annet at mange skrivefeil er innøvde og systematiske, slik at skribenten ikke selv er klar over dem.

Benytter du deg av elektroniske hjelpemidler som stavekontroll i tekstprogrammet ditt, er heller ikke dette en garanti for at du oppdager eventuelle feil.

Stavekontrollen du benytter deg av kan i mange tilfeller ha alvorlige mangler. Et eksempel på dette er når korrekte sammensetninger av ord markeres som feil, på tross av at de egentlig er riktige.

Dette kan føre til at skribenten deler opp ordsammensetningen, noe som gjør at feilmarkeringen forsvinner. Da kan du ende opp med mange særskrivingsfeil i teksten!

En korrekturleser er først og fremst god på språk og rettskriving, og vil kunne oppdage særskrivingsfeil og andre feil maskiner ignorerer.

Din korrekturleser vil dessuten kunne rette opp i mange andre feil som kan finnes i en tekst.

Kontakt derfor et tekstbyrå med korrekturtjenester dersom du er usikker på om teksten din er bra nok for publisering!

Et kritisk blikk er viktig når du går gjennom tekst.

Dette skjer når teksten korrekturleses

Selve korrekturlesingsprosessen kan se forskjellig ut fra tekstbyrå til tekstbyrå. Mange korrekturleser tekstene to ganger eller mer.

Det er for å være sikker på at alle skrivefeil, grammatikkfeil og lignende oppdages. Det er heller ikke uvanlig at det er mer enn én korrekturleser som tar seg av korrekturen.

En korrekturleser sørger for at teksten din ikke har inkonsistente terminologiske uttrykk, formateringsfeil, grammatikkfeil, skrivefeil eller lignende.

Det er for eksempel fort gjort at en tekst inneholder doble mellomrom, kommafeil, orddelingsfeil og trykkfeil. Dette kan en korrekturleser rette opp i – mye mer effektivt enn hva en maskin eller et program kan.

En korrekturleser kan være nådeløs.

Få hjelp av en korrekturleser!

Din Tekstforfatter har korrekturlesere og tekstforfattere som kan hjelpe deg med å korrekturlese eller skrive tekster.

Enten du skal levere en avhandling på universitetet, eller har reklametekster som skal sendes ut på e-post, kan vi sørge for at kvaliteten blir best mulig.

Tekster med intrikate faglige uttrykk er ingen hindring som sådan. Med hjelp fra en korrekturleser fra teamet vårt, kan du være sikker på at din tekst publiseres uten kjedelige skrivefeil, formateringsfeil eller lignende.

Vi passer også på at teksten har innhold som er forståelig og logisk for målgruppen. Ta kontakt med oss om du ønsker mer informasjon om hva en korrekturleser kan gjøre for teksten din!

De første 500 ordene er helt gratis hos oss. Fyll ut skjemaet nedenfor, så kontakter vi deg snarlig!

Motta gratis 500 ord!