48 38 14 88 post@dingruppen.no
Korrekturlesing handler om å påpeke feil i tekster.

Korrekturlesing

Korrekturlesing eller korrektur av en tekst innebærer at teksten gjennomgår en kontroll der skrivefeil og andre feil rettes opp.

Både bedrifter og privatpersoner opplever fra tid til annen å ha tekst som med fordel kan korrekturleses.

Kanskje du trenger korrekturlesing av en masteroppgave, eller skal publisere en GDPR-tekst på bedriftens nettside?

Uansett hva slags tekst du har, vil den fremstå som mer attraktiv for leseren dersom den ikke inneholder skrivefeil og irriterende grammatikkfeil.

Er du ikke språkekspert, kan det være vrient å skulle korrekturlese tekster før publisering eller levering. Heldigvis er det mulig å få hjelp av et profesjonelt tekstbyrå til akkurat dette.

Korrekturlesing handler ikke bare om å rette opp i skrivefeil, men også om at tekstens innhold og budskap skal komme best mulig fram. Vi skal nå se nærmere på hva korrektur innebærer!

Trenger du hjelp til korrekturlesing i dag? Fyll ut skjemaet nedenfor, og motta 500 ord gratis nå!

Motta gratis 500 ord!

Hvorfor få hjelp til korrekturlesing?

Det er i de fleste tilfeller vanskelig å oppdage egne skrivefeil. Dette skyldes blant annet at feilene du gjør gjerne blir gjort i god tro om at det er riktig.

Enkelte skrivefeil går igjen blant nordmenn, og de fleste er ikke klar over disse feilene selv. Det er dessuten lett å se seg «blind» på sin egen tekst, noe som gjør det vanskeligere å oppdage uheldige formuleringer.

Skal du levere eller publisere en viktig tekst, er det derfor en stor fordel å få den korrekturlest av profesjonelle i forkant.

Har du for eksempel en personvernerklæring på nettsiden som er full av skrivefeil, kan dette virke både uprofesjonelt og slurvete.

Det samme gjelder for så vidt alle andre tekster som publiseres på bedriftens hjemmeside.

En god tekstforfatter finner raskt feil i en tekst.

Hva gjør en korrekturleser?

Når teksten din korrekturleses vil en med nødvendig kompetanse rette opp i alt fra typiske skrivefeil til doble mellomrom mellom ord.

En korrekturleser benytter seg gjerne av elektroniske hjelpemidler som stavekontroll ved korrekturlesing, men vil også lese manuelt gjennom teksten din for å forsikre seg om at teksten er forståelig, grammatisk korrekt og logisk.

Under korrekturlesing vil teksten også kunne rettes for formateringsfeil. Dette kan for eksempel være inkonsekvent bruk av fonter og skriftstørrelse, feil avstand mellom avsnitt og andre lignende ting.

En korrekturleser kan også sjekke at egennavn som oppgis i teksten er korrekte, og passer på at terminologi og språkbruk i teksten er konsistent.

 

  • Retter opp i skrivefeil
  • Passer på at teksten er uten grammatiske feil (særskrivingsfeil etc.)
  • Sørger for logisk og forståelig innhold
  • Retter opp i formateringsfeil
  • Forsikrer konsistent terminologi
Korrekturlesing sørger for perfekte tekster.

Trenger du hjelp til korrektur?

Mange – eller kanskje til og med de fleste – nordmenn har systematiske og innarbeidede feil i skriftspråket sitt.

De elektroniske ordlistene i tekstprogrammer er ofte svært mangelfulle, og det er derfor en fordel å få hjelp til korrekturlesing av et tekstbyrå.

Din Tekstforfatter har lang erfaring med språkvask og korrekturlesing, og kan hjelpe deg med både korte og lange tekster.

Vi kan korrekturlese alt fra masteroppgaver og personvernerklæringer, til bloggposter, markedsføringstekster og pressemeldinger.

Selv om du har tekster med tung faglig terminologi, kan vi hjelpe deg med korrekturlesing av høy kvalitet.

Vi gjør nødvendig research slik at teksten din blir riktig – både med tanke på innhold og språk!

I dag kan du dessuten motta 500 ord helt gratis. Da kan du uforpliktende og risikofritt teste ut vår kvalitet!

Motta gratis 500 ord!