En kreativ CV skiller seg ut blant mengden.

Kreativ CV

Skal du lage en CV? Mange synes det er vanskelig å velge en utforming og et design av CV-en sin.

En kreativ og forseggjort CV kan gi deg mange fordeler, men dette er gjerne forbeholdt de som søker en jobb i et kreativt yrke.

I andre yrker vil det lønne seg å benytte en mer formell fremgangsmåte når du skal utforme en CV.

Kreativ CV-mal

Det finnes mange maler du kan benytte deg av når du skal lage din CV. Noen av malene vil være med tradisjonelle og standardiserte.

Men det finnes også kreative maler der ute som både er gratis og som kan gi deg en fordel om du søker et kreativt yrke. En stor fordel vil dog være å benytte seg av en CV-bygger.

Med en CV-bygger har du mange valgmuligheter og du kan fritt justere og endre på CV-en slik at den blir tilpasset innholdet du ønsker å få med, samt stillingen du søker.

Du kan gjerne se på en mal for inspirasjon og hente ut de elementene du mener passer seg på din CV. Kreative CV-maler kan også gi deg inspirasjon når det kommer til fargevalg.

Her er det viktig å benytte seg av farger som ikke er altfor forstyrrende for den som skal lese CV-en din.

En helt standard CV kan fort bli kjedelig.

Funksjonell CV

En annen mulighet er å benytte seg av det som kalles for en funksjonell CV. I en slik utforming blir dine prestasjoner og ferdigheter beskrevet under visse bestemte kategorier og overskrifter.

Dette blir gjort i stedet for å skrive disse under en stilling eller arbeidsgiver. Fordelen med en funksjonell CV er at du kan sammenfatte og samle erfaringer fra flere type jobber under en og samme jobbfunksjon. Dette kan for eksempel være salgserfaring.

Ulempen med en funksjonell CV, er at det kan fremstå som om søker prøver å skjule hull i CV-en som ansettelses gap eller et veldig langt arbeidsforhold.

Ofte er det mennesker som ønsker å bytte karriere som benytter seg av en funksjonell CV – kan du bruke et annet oppsett vil dette være et tryggere valg.

En kreativ CV, gjerne med bilde, fanger mer oppmerksomhet.

CV eksempel

Hvis du er usikker på hvilket oppsett din CV burde ha, kan det være lurt å lete rundt på nettet etter ulike eksempler.

Her kan du se hvordan en standardisert, en funksjonell og en kreativ CV ser ut, og deretter ta et valg om hva som egner seg best for den stillingen du søker på.

Akkurat som at det er viktig å matche CV-ens innhold mot utlysning, er det også viktig at CV-ens utforming passer seg for den jobben du søker på.

En kreativ CV vil i de fleste tilfeller være fordelaktig om du søker en jobb i et kreativt yrke. Uansett er det viktig å sørge for at innholdet i CV-en er lett å lese og at det er nok luft mellom hver av elementene.

Hvis du er forsiktig med valg av farger og fonter, kan en forseggjort og kreativ CV absolutt gi deg en fordel som jobbsøker!

Trenger du hjelp? Vi har tilgang på profesjonelle tekstforfattere som kan få din CV perfekt!