48 38 14 88 post@dingruppen.no
Kreative jobber, slik som tekstforfatter, er fine å gjøre hjemmefra.

Kreative jobber

Kreative jobber passer perfekt for alle som vil beskrive seg selv som kreative. Enten du liker å skrive, male, tegne, lage musikk eller tre perler på en snor, finnes det kreative jobber som passer for deg.

Dette er i mange tilfelle jobber som utføres på frilansbasis, noe som kan være utfordrende om du ikke vet hvordan arbeidsdagen skal tilrettelegges.

Vi skal nå se nærmere på hvordan det er å arbeide med kreative jobber, og gi noen gode tips til hvordan du kan mestre arbeidsdagen rent praktisk.

Enten du er tekstforfatter, kunstner eller musiker, finnes det noen smarte huskeregler som øker sjansen for at du faktisk kan gjøre hobbyen til ditt levebrød!

Kreative jobber på nett kan bringe inn riktig mye penger.

Jobbe hjemmefra?

Mange som har kreative jobber arbeider som frilansere og selvstendig næringsdrivende, og da gjerne hjemmefra.

Dersom du er vant til å jobbe i et kontorlandskap eller lignende der du konstant har kolleger rundt deg, kan det være en stor omveltning å plutselig skulle jobbe alene.

Det å jobbe fra sitt eget hjem trenger imidlertid verken å være ensomt eller kjedelig. Kjenner du for eksempel andre i samme bransje, kan dere koble dere opp til Slack, Skype eller andre sosiale medier.

Slik kan dere enkelt holde kontakt i arbeidstiden. Dere kan selvfølgelig også møte hverandre og jobbe sammen om det er praktisk mulig.

For mange er det å kunne jobbe hjemmefra en luksusgode, og dette gjelder kanskje spesielt dem som trives med selvstendig arbeid.

Jobber du for eksempel som maler eller skribent, vil det ofte være fordelaktig å kunne jobbe i fred og ro hjemme.

Muligheten til å kunne ha hjemmekontor er en av de største fordelene med kreative jobber!

Hjemmekontor har blitt meget populært de siste årene.

Hvordan styre arbeidsdagen?

Jobber en med kreative jobber fra hjemmekontor, er det kanskje utfordrende å legge opp en arbeidshverdag som er effektiv.

Det finnes mange distraksjoner rundt oss, som sosiale medier, TV og lignende. Det er imidlertid viktig å få unna alt arbeidet som skal gjøres.

Et godt tips er derfor å gjøre mobilen, TV-en og andre forstyrrende elementer utilgjengelige.

De fleste som ender opp med kreative jobber gjør dette nettopp fordi de er kreative. Sånn sett vil det ofte ikke være behov for å tvinge seg selv til å jobbe i et visst antall timer hver dag.

De som har kreative jobber som samtidig fungerer som en hobby, vil ofte merke at de glemmer tiden når de arbeider.

Det er med andre ord viktig å velge kreative jobber du faktisk brenner for.

 

Ha et område tilegnet for arbeid

Kreative jobber som gjøre hjemmefra, som for eksempel tekstforfatting, maling eller musikkproduksjon, kan være vanskelig å gjennomføre om du utsettes for stadige forstyrrelser.

Kanskje katten setter seg på tastaturet, eller barna drar deg i håret? Finn et område som er ment kun for arbeidet ditt, der andre ikke skal forstyrre deg!

Uforstyrret arbeid er det beste.

Hvor finner du kreative jobber?

Kreative jobber vokser dessverre ikke på trær. Trenger du hjelp til å skrive jobbsøknader til oppdragsgivere eller lignende, kan Din Tekstforfatter hjelpe deg med dette.

Vi skriver jobbsøknader og CV-er som øker sjansen for at du får oppdragene du alltid har drømt om, enten det er tekstforfatting eller andre ting. Kontakt oss for mer informasjon!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!