48 38 14 88 post@dingruppen.no
Mann som skriver på notatblokk

Kreatør

En kreatør kan hjelpe deg med å skrive, oversette eller forbedre tekst. Kanskje du trenger en artikkel, tale, reklametekst eller SEO-innhold til nettsiden din?

Her kan du lese mer om hva en kreatør kan hjelpe deg med, enten du er privatperson eller bedriftseier. Få tekstinnhold som lever opp til forventningene, og litt til!

Hva er en kreatør?

Ordet «kreatør» er kan sammenlignes med det engelske ordet «creator», som igjen har sitt utspring fra «create». Det å være kreatør betyr enkelt forklart at en lager ting – som for eksempel tekst eller oversettelser.

I skrivesammenheng er en kreatør det samme som en tekstforfatter eller skribent. Vedkommende kan jobbe som forfatter i et tekstbyrå, eller tilby tjenester på frilansbasis. 

Dette kjennetegner en god tekstforfatter

Dersom du trenger hjelp til å skrive en tekst, er det avgjørende at du får hjelp av en dyktig kreatør. Dette sikrer høy språklig kvalitet på teksten din, og sørger for at innholdet tilpasses målgruppen.

En god tekst bør fange leserens oppmerksomhet allerede innledningsvis, og holde på denne til tekstens slutt. I noen tilfeller vil det være behov for søkemotoroptimalisering, noe en erfaren kreatør kan ta seg av.

En god kreatør innen tekstforfatting evner å skrive en fengende og kreativ tekst om nært sagt alle temaer, produkter og tjenester. Dette kan være alt fra avanserte fagartikler om IT, til morsomme taler. Tekstforfatteren sørger for å gjøre nødvendig research.

De beste tekstforfatterne kan dessuten skreddersy teksten etter kundens behov. Kanskje du ønsker at teksten skal overbevise potensielle kunder om å kjøpe et produkt? Eller ønsker du bare å formidle et budskap? Dette er ingen sak for en erfaren kreatør.

Datamaskin med mobil og en bok

Hva slags tekst kan en kreatør skrive for deg?

Mange bedrifter har behov for tekstinnhold skrevet av profesjonelle tekstforfattere. Kanskje bedriften har en egen blogg der alt fra content marketing- til SEO-innhold deles?

Bedrifter har også behov for tekstinnhold til markedsføring, enten det er snakk om annonser, innlegg i sosiale medier eller nyhetsbrev. Det kan være tidkrevende å skrive alle disse tekstene selv, og mange velger derfor å la en kreatør ta seg av jobben.

Private har også behov fra skrivehjelp fra en kreatør innimellom. Kanskje du har fått i oppdrag å holde en tale til et bryllup eller en konfirmasjon? Dersom du er usikker på hvordan talen skal lages, kan en kreatør hjelpe deg med dette.

 En kreatør kan skrive alt fra formelle brev til rørende taler, og dekker derfor alle dine tekstbehov. Her er en oversikt over noen av tekstene en tekstforfatter kan lage for deg:

 

 • Blogginnlegg
 • Artikler (inkludert fagartikler)
 • Annonser
 • Nyhetsbrev
 • Innlegg til sosiale medier
 • Taler
 • Formelle brev
 • Innholdsmarkedsføring
 • Krisekommunikasjon
 • Produktbeskrivelser
 • Kategoritekster
 • Manus
 • E-poster
 • Undertekster
Notisblokk, penn og mobil i veske

Få hjelp med søkemotoroptimalisering

De siste årene har det vært spesielt stort fokus på søkemotoroptimalisering (SEO) av tekstinnhold, da dette bidrar til økt synlighet i søkemotorer. Ønsker du at bedriftens nettside skal rangere høyere i Google, ja, da er SEO-tekster noe du trenger.

En kreatør kan hjelpe deg med SEO-innhold. Dette betyr gjerne at teksten inneholder søkeord, og at den har en SEO-vennlig struktur med gode overskrifter. Tekstforfatteren kan dessuten hjelpe deg med  å skrive en god metabeskrivelse og tittel.

For at teksten skal være SEO-vennlig, er det også viktig at den er unik. Det betyr at innholdet er laget fra bunnen av, og ikke kopiert fra andre kilder på nett. Google elsker nemlig unikt tekstinnhold, og sørger for at dette vises høyere opp i søkeresultatene enn ikke-unik tekst.

Det kan være vanskelig å lage unike tekster som oppfyller alle SEO-krav på egen hånd. Derfor kan det være smart å la en kreatør hjelpe deg med søkemotoroptimalisering. Husk også at SEO er en tidkrevende og kontinuerlig prosess. La noen andre ta seg av jobben for deg! 

Oversettelser – nå ut til resten av verden!

En kreatør kan ikke bare skrive tekster fra bunnen av. Vedkommende vil ofte ha ekspertise innen beslektede felt også – som oversettelser. Det å oversette en tekst betyr at budskapet overføres fra ett språk til et annet. 

Du vil derfor kunne ha behov for en kreatør dersom du ønsker å nå ut til mennesker med et annet morsmål. Oversetteren kan for eksempel hjelpe deg med å oversette tekst fra norsk til engelsk, eller fra svensk til norsk.

Det å oversette tekst er så mye mer enn å bare oversette ordene. Det er også viktig med lokalisering. Det betyr at den oversatte teksten tilpasses målgruppens kultur, språklige uttrykk og lignende. Ikke alle norske uttrykk fungerer like bra på engelsk, for eksempel! 

Når en kreatør oversetter en tekst, vil vedkommende sørge for at det først og fremst er budskapet som oversettes. En ord-for-ord-oversettelse blir sjelden bra, og vil bare fremstå unaturlig på målspråket. 

Forbedre teksten med korrekturlesing

En kreatør kan også hjelpe med korrekturlesing av tekster du allerede har skrevet selv. Kanskje du er usikker på om kvaliteten er bra nok? Korrekturleseren vil gjennomgå teksten din og fjerne alt av grammatikkfeil eller skrivefeil.

Språkvask er en omfattende form for korrektur, der også setningsstruktur og lignende endres til det bedre. Her vil setninger skrives om dersom de ikke formidler budskapet på en god nok måte allerede.

Uansett om du velger korrekturlesning eller språkvask, vil en kreatør sørge for at teksten når sitt fulle potensial. Tegnsettingsfeil rettes også opp i, og korrekturleseren sørger for at teksten har god flyt.

En korrekturleser kan også hjelpe deg med korrektur av engelske tekster, eller andre fremmedspråk. I så fall er det viktig at du finner en korrekturleser med kompetanse i det aktuelle språket. Det sikrer deg et best mulig resultat.

Få hjelp av en kreatør på nett

Du kan enkelt få hjelp av en kreatør online. Som regel sender du bare inn oppdraget på en e-post eller via et kontaktskjema. Prisen avtales også – hvis ikke det er snakk om en gratis prøvetekst.

Deretter vil tekstforfatteren skrive teksten for deg, før den sendes tilbake til deg innen noen få timer eller dager. Hvor lang tid oppdraget tar, kommer helt an på hvor mye tekst du bestiller. Et profesjonelt tekstbyrå kan gjerne skrive opptil 10 000 ord for deg i uken.

Kreatør i Oslo, Bergen eller Trondheim

Fordelen med å få hjelp av en kreatør på nett, er at du kan bestille tekst, oversettelser eller korrektur når og hvor som helst. Det har ingenting å si om du bor i Oslo, Chicago, Bergen eller på Toten – det eneste du trenger er internett.

Det å bestille tekstinnhold på nett er dessuten det raskeste alternativet, og du vil kunne legge inn bestillinger med noen få tastetrykk.

Få hjelp med å lage en landingsside

Hva koster hjelp fra en tekstforfatter?

Prisen på kreatørens tjenester kan variere, og er naturligvis helt avhengig av antall ord du bestiller. Noen tar betalt per time, mens andre har satser per ord.

For å få et estimat på hva tjenesten kommer til å koste, er det best å ta kontakt direkte med tekstbyrået. Da kan du motta et uforpliktende pristilbud som du kan vurdere.

Merk at det å benytte seg av en tekstforfatter uansett er en god investering. Med gode tekster på nettsiden din kan du tiltrekke flere potensielle kunder til siden. Dette kan igjen føre ting et kraftig hopp i bedriftens omsetning.

Det vil derfor være gunstig å investere noen kroner i en dyktig kreatør. Pass likevel på at prisnivået er rettferdig, og at du ikke betaler verken for lite eller for mye. Normalt sett ligger prisene på rundt 1 400 kroner per time når du får hjelp av en tekstforfatter.

Skrive selv – eller få profesjonell skrivehjelp?

Enkelte er usikre på hvorvidt de skal bestille tekst fra en kreatør, eller skrive tekstene selv. Dersom du er flink til å skrive er det selvfølgelig ingenting i veien for dette. Problemet melder seg gjerne først dersom du har behov for store volum med tekst.

Det kan være tidkrevende å skrive mange tekster til bedriftens nettside. Ønsker du for eksempel SEO-tekst til nettsiden, er det lurt å la et tekstbyrå ta seg av dette. Da kan du få levert store tekstvolum i løpet av rimelig tid.

Dersom du er usikker på egne skriveferdigheter, vil de uansett være best å få hjelp fra en tekstforfatter. Det samme gjelder dersom du mangler inspirasjon eller idéer til å skrive engasjerende tekster på egen hånd.

Trenger du hjelp fra en tekstforfatter?

En kreatør kan lage tekster for deg, enten du trenger reklametekster, artikler, taler eller en pressemelding. Husk at en tekstforfatter også kan hjelpe deg med oversettelser eller korrekturlesing dersom du skulle ha behov for det.

Dersom du har behov for tekstinnhold, kan du med fordel la en kreatør ta seg av jobben. Da er du sikret høy språklig kvalitet, samt fengende innhold som er tilpasset målgruppen. En god tekstforfatter kan også hjelpe deg med SEO slik at nettsiden din blir mer synlig på nett.

Din Tekstforfatter har flere dyktige kreatører i staben, og kan levere store volum med tekstinnhold på kort tid. Samtidig er det viktig for oss at kvaliteten på teksten ivaretas, og at dine instruksjoner følges.

Kontakt oss i dag dersom du ønsker å bestille tekst, oversettelser eller korrektur. Vi tilbyr deg dessuten 500 ord gratis, slik at du får mulighet til å teste tjenestene våre!

Motta gratis 500 ord!