48 38 14 88 post@dingruppen.no
Du kan enkelt lage nettside i dag.

Lage nettside

Lage nettside til bedriften? Da bør du lese denne guiden!

Det å lage nettside kan fremstå som et komplisert prosjekt bestående av endeløs HTML-koding og PHP-programmering. Heldigvis trenger det ikke være så vanskelig.

Vi skal nå se nærmere på hvordan du enkelt kan lage en nettside med stilig design og engasjerende innhold – helt uten koding!

Gründer pluss nettside kan bety store penger.

Steg 1: Finn et domenenavn

Skal du lage nettside til bedriften din, bør det å finne et domenenavn være en prioritet. Domenenavnet er adressen til nettsiden din, og vil brukes av kunder og andre interessenter som besøker siden gjennom nettleseren sin.

Mange ønsker å la bedriftens navn være domenenavnet, da dette gjør det lettere for potensielle kunder å finne siden.

Du må også velge toppnivådomene, som f.eks. «.no», «.com» eller «.org» eller «.net». Mange norske bedrifter ønsker å ha endelsen «.no», da dette er det offisielle landsspesifikke toppnivådomenet her til lands.

Nettsider med «no.»-endelsen fremstår gjerne som mer troverdige og trygge enn nettsider som slutter på f.eks. «.cw» eller «.cm» – henholdsvis Curaçao og Kameruns landsspesifikke toppnivådomener.

Når du skal lage nettside bør du for øvrig ta med i beregningen at det koster noen kroner å ha domenenavnet.

Dette er stort sett en årlig avgift, og den betales direkte til tilbydere av domener – som for eksempel Domeneshop eller One.com. Som regel koster ikke dette mer enn et par hundrelapper.

En god nettbutikk kan selge veldig bra.

Steg 2: Finn et webhotell og registrer domenet

Når du skal lage nettside må du også finne et webhotell. Et webhotell er enkelt forklart en tjeneste som tillater deg å publisere filene dine på nett, via en webserver.

Via webhotellet publiserer du hjemmesiden din, og din plass på webhotellet blir tilknyttet domenenavnet ditt. Et webhotell lagrer filene og innholdet ditt på en sikker server.

Et webhotell bør ha enkelte innebygde funksjoner og tjenester for deg som skal lage nettside.

Sjekk for eksempel hvorvidt du får mulighet til å lage e-postadresser med domenenavnet ditt, og om det er tilrettelagt for enkel installasjon av WordPress.

Det er også en fordel om webhotellet har døgnåpen kundeservice, slik at du kan få hjelp om nettsiden skulle krasje. Pass også på at serveren er sikker – SSL-kryptering er et must.

Videoer er blant annet en av mediene du kan dele på din nettside.

Steg 3: Sett opp en WordPress-nettside

Så snart domenenavn og webhotell kan krysses av sjekklisten, er det på tide å installere et publiseringssystem, også kjent som «Content Management System» eller bare «CMS».

Et publiseringssystem håndterer og organiserer innholdet ditt, og gjør det mulig å publisere ting på nett.

WordPress er verdens kanskje mest kjente publiseringssystem, og er kjent for å være svært brukervennlig.

Tjenesten er gratis, og i tillegg kan du dra nytte av hundrevis av gratis plugins og flotte design. Det finnes mange profesjonelle design å velge blant, noe som gjør WordPress midt i blinken for bedrifter.

Du kan enkelt skreddersy din WordPress-nettside slik at menyer og logoer blir relevante for dine produkter og tjenester.

Når du skal lage nettside bør du blant annet laste opp bedriftens logo til nettsiden. Du kan i tillegg endre på fonter, farger og bakgrunner. Alt dette bidrar til at nettsiden din blir unik og lett gjenkjennelig.

Innhold er det viktigste på din nettside, da kunden utfører klikk basert på dette.

Steg 4:  Legg til innhold

Det kanskje viktigste steget når du skal lage nettside, er å vie oppmerksomhet til godt og engasjerende innhold. Det er nemlig innholdet ditt som tiltrekker lesere, kunder og andre interessenter til nettsiden.

Med velskrevet innhold kan du effektivt vekke interessen til potensielle kunder, slik at de utforsker produktene og tjenestene du tilbyr.

Det er blant annet lurt å ha innhold som er søkemotoroptimalisert, noe som betyr at innholdet blir mer synlig i søkemotorene.

Med SEO-innhold vil nettsiden din «ranke» høyere på resultatsidene i f.eks. Google. For å få søkemotoroptimalisert innhold, bør du blant annet benytte deg av søkeord, titler, metabeskrivelser og lignende.

Når du skal lage nettside for bedriften bør du ha innhold som engasjerer din spesifikke målgruppe best mulig.

Prøv å skrive tekstinnhold som tar opp temaer målgruppen finner interessant, enten det er trening, kosthold, mote, teknikk eller motor.

Inkluder gjerne en blogg på nettsiden, der du har SEO-innhold som tiltrekker målgruppen.

Mye skal vurderes når du skal lage nettside.

Hvordan få kvalitetsinnhold til nettsiden?

Det å lage nettside trenger absolutt ikke å være vanskelig om du følger stegene nevnt ovenfor. Ved å bruke WordPress eller lignende CMS-tjenester får du mye «gratis.»

Dette tillater deg å bruke tid på det som virkelig betyr noe – nemlig innholdet på siden. Det å lage interessant og engasjerende kvalitetsinnhold kan imidlertid være utfordrende.

Dersom du er usikker på hvordan du skal lage kvalitetsinnhold til siden din, anbefaler vi å få hjelp av et profesjonelt tekstbyrå.

Et tekstbyrå kan hjelpe deg med spennende innhold som er skreddersydd for målgruppen din.

Tekstene vil da skrives av tekstforfattere som har kompetansen som trengs for å skrive godt tekstinnhold.

Et tekstbyrå kan skrive både produktbeskrivelser, kategoritekster, blogginnlegg og GDPR-tekster for nettsiden din.

Skal du lage nettside, er det å få hjelp av et tekstbyrå en langsiktig og smart investering. Velskrevet og unikt innhold vil ikke bare være mer synlig i søkemotorene.

Det vil også engasjere kundene dine og sørge for at de kommer tilbake!

Å lage nettside krever mye planlegging.

Trenger du hjelp med å lage nettside?

Skal du lage nettside, men er usikker på hvor du skal begynne? Din Tekstforfatter lager innhold til nettsider – både for bedrifter og privatpersoner.

Enten du skal lage nettbutikk, blogg eller noe annet, kan vi skrive innhold som sørger for at nettsiden din blir klar for «take-off»!

Vi har lang erfaring med tekstproduksjon, og har et team bestående av dyktige tekstforfattere som brenner for engasjerende skriftlig innhold. Trenger du store mengder tekst på kort tid?

Vi kan levere opptil 10 000 ord per kunde per uke! Og dersom du ønsker å teste ut hvordan tjenestene våre fungerer før du eventuelt bestiller, tilbyr vi 500 ord gratis.

Det å lage nettside er både spennende og utfordrende. Med skrivehjelp fra oss blir det heldigvis mest spennende, da du kan bruke tiden din på andre ting.

Hvis du ønsker å skrive tekster selv, tilbyr vi også skrivekurs som lærer deg viktige prinsipper innen tekstforfatting og SEO.

Kontakt oss i dag om du skal lage nettside og trenger kvalitetsinnhold!

Fyller du ut skjemaet nedenfor, mottar du de første 500 ordene helt gratis!

Motta gratis 500 ord!