48 38 14 88 post@dingruppen.no
Lydfil til tekst

Lydfil til tekst – slik gjør du det

Det å konvertere en lydfil til tekst gir stor verdi. Tekstdokumenter er mye mer navigerbare og praktiske, uansett om du er forsker, student, journalist, eller i en annen gruppe som trenger transkribering.

Transkripsjon, det å konvertere lydfiler til tekst, er blitt en populær jobb. Ny teknologi har gjort prosessen enklere enn hva en noensinne kunne forestille seg.

Alt du trenger å gjøre, er å laste opp lydfilen, for deretter å skrive ned det som sies. Brukervennlige program kan hjelpe deg med å utføre store deler av jobben, selv om auto transkribering sjelden fungerer.

Det som er best, er simpelthen å manuelt transkribere for å sikre profesjonelle og dekkende tekstdokumentene. Les mer nedenfor om hvordan du kan transkribere en lydfil til tekst.

Motta gratis 500 ord!

Hvordan transkribere lyd til tekst?

For å transkribere lyd til tekst, er det et par enkle steg du skal følge. Først må du skaffe deg et transkriberingsprogram. Her finnes det både betalte og gratisversjoner, på nett og i app.

Inne i programmene skal du laste opp din lydfil. Her kan du spole frem og tilbake, sette på pause, samt justere hastighet. Oftest er det slik at du skal skrive teksten inn i en tekstboks.

Det finnes automatisk transkribering der ute, men merk at dette gjerne har en veldig lav kvalitet på norsk. Dermed ender du raskt opp med mer jobb enn det ville vært å bare transkribere selv.

Når du er ferdig med transkriberingen, kan du laste ned teksten du har skrevet som et Word-dokument for eksempel. Vanligvis tar det 3-6 timer å transkribere 1 time med lyd.

Person som skriver på datamaskin

Derfor bør du konvertere lydfil til tekst

Det å konvertere en lydfil til tekst gir deg mange gode fordeler. Den største fordelen er at du bedre kan navigere i innholdet. Det er foreløpig ikke mulig å søke innad i en lydfil, slik at du finner et spesifikt segment.

Dette gjør jobben med for eksempel å finne tilbake til tekst vanskelig. Hvor var det hun ene damen snakket om hvordan NTNU hadde jobbet med digital læring under korona igjen?

Har du intervjuet med personen i tekstform, kan du enkelt søke i dokumentet. Da vil du finne frem til denne delen i løpet av sekunder, fremfor å lete frem og tilbake i flere minutter med lydopptak.

Dersom du skal skrive en forskningsrapport, masteroppgave, granskning, eller annen tekst, er det også nyttig å ha de diverse lydfilene i tekstform når du skal sette sammen totaliteten i arbeidet.

Få hjelp

Få hjelp til transkribering

Du kan få hjelp til transkribering av profesjonelle transkribenter, slik som hos oss i Din Tekstforfatter. Vi gir deg en fastpris på 1,500 kr per lydtime, så sant kvaliteten på lydfilen er noenlunde god.

Fordelen med å få hjelp til transkripsjonen, er at du kan fokusere på det du er god på. Det å konvertere en rekke lydfiler til tekst er ikke særlig artig, og dessuten inngår det mer enn bare jobben.

Du må både laste ned programmet, samt lære deg hvordan dette fungerer. Til syvende og sist lønner det seg sjelden å transkribere på egenhånd, med mindre det dreier seg om en stor mengde lydfiler.

Motta 500 ord gratis i dag

Du kan prøve Din Tekstforfatter helt gratis i dag. Vi gir deg nemlig de første 500 ordene uten kostnad. Tilbudet er både risikofritt og uforpliktende, slik at du kan se vår kvalitet før du bestemmer deg.

Ta kontakt i dag for en hyggelig prat, og se hvordan vi kan hjelpe deg med å konvertere dine lydfiler til tekst!

Motta gratis 500 ord!