48 38 14 88 post@dingruppen.no
Markedsføring via bloggere

Markedsføring via bloggere

Markedsføring via bloggere har økt i popularitet de siste årene. Såkalt influencer marketing gir et raskt oppsving i omsetningen, da influencerens følgere ønsker å være som influenceren.

Influencer er et engelsk begrep som har tatt det norske språket med storm de siste årene. Bloggerne er de best kjente influencerne, selv om alle kjente personer kan falle inn under denne kategorien.

Poenget er uavhengig av personen, at hen klarer å påvirke andre mennesker. Dette er en stor fordel innenfor markedsføringen til en bedrift, og nettopp derfor har markedsføring via bloggere vokst så mye.

Motta gratis 500 ord!

Influencer marketing strategi

Influencer marketing kan gi deg en rask oppsving om du velger riktig person/personer til oppdraget. Sikre deg at du finner en influencer som blogger innenfor samme bransje som deg.

Markedsføring via bloggere må være relevant og treffe målgruppen. Ikke bare velg den bloggen med mest trafikk. Konsentrer deg heller om bloggen som vil gi deg mest omsetning ved eksponering.

Vi anbefaler også å bruke god tid på innholdet, og å skrive dette i tonen til bloggeren selv. Sørg for at det ser naturlig ut og at innholdet vil passe inn på bloggen du skal markedsføre deg på.

Hvilket ansvar har en influencer?

Influencere er ikke uten ansvar. Det bør også du som kontakter influencerne være klar over, da innholdet kan miste mye av verdien om influenceren skulle måtte ta det ned fra bloggen sin.

Det viktigste å huske på, er at skjult reklame ikke er lov. Influenceren må opplyse om reklamen din i innlegget sitt, slik at leserne av bloggen ikke blir lurt til å tro at influenceren gratis og upåvirket anbefaler produktet eller tjenesten.

Spørre om samarbeid

Hvordan spørre om samarbeid?

Det finnes mange muligheter for markedsføring via bloggere. Du kan i dag enkelt google diverse blogger innenfor din bransje og håndplukke den som passer best til din målgruppe.

Kanskje har bloggeren allerede en liten seksjon på nettsiden som nevner samarbeid. Har de ikke det, kan du sende ut en e-post der du spør om vilkårene for samarbeid.

Prisene og betingelsene varierer bredt fra blogger til blogger. Noen ønsker engangsbetaling, mens andre ønsker provisjon fra salg, slik som innenfor affiliate markedsføring.

Vi hjelper deg med markedsføring via bloggere

Markedsføring via bloggere kan være vanskelig å starte opp. Din Tekstforfatter har med årene opparbeidet mye erfaring her, og vi kan hjelpe deg med alt fra å finne influencer til å skrive tekst.

Ta kontakt med oss i dag for å begynne med markedsføring via bloggere!

Motta gratis 500 ord!