48 38 14 88 post@dingruppen.no
Moderne markedsføring

Moderne markedsføring

Moderne markedsføring vektlegger bruk av digitale verktøy og kanaler, og tillater bedrifter å nå ut til målgruppen langt mer effektivt enn tidligere.

Plakater, brosjyrer og lignende kan være gode markedsføringsmetoder, men de siste årene har digital markedsføring overtatt mer og mer blant norske bedrifter.

Etter hvert som stadig flere forbrukere ferdes i digitale kanaler og handler på nett, har mer moderne markedsføring blitt nødvendig. I dag er arenaer som søkemotorer og sosiale medier blitt de kanskje viktigste plattformene for markedsføring.

Motta gratis 500 ord!

Bli synlig på nett

Det antas at mellom 85–89 % av alle privatkunder starter kjøpsreisen på nett. For bedriftskunder er tilsvarende tall på over 90 %. Det er derfor ingen tvil om at bedriften din må være synlig på nett om disse kundene skal finne produktene og tjenestene du selger.

Søkemotoroptimalisering (SEO) har blitt grunnpilaren innen moderne markedsføring, og handler om å synliggjøre nettsiden i søkemotorer som Google. Når en potensiell kunde utfører et søk i Google, er det viktig å være blant de øverste treffene i resultatlisten.

De aller fleste som undersøker produkter og tjenester på nett vil nemlig konsentrere seg om de øverste treffene i Google. Disse er som regel mest relevante og pålitelige. Ved hjelp av SEO-metoder kan du sikre at bedriften blir mer synlig i søkemotorene. 

Ønsker du å lykkes med moderne markedsføring, bør du altså fokusere på SEO. Dette inkluderer en rekke ulike teknikker, som bruk av lenker, søkeord og fokus på mobilvennlige løsninger. Med søkemotoroptimalisert tekst på nettsiden er du allerede godt i gang!

Digital markedsføring i 2021

I 2021 er moderne markedsføring gjennom digitale kanaler nærmest blitt en selvfølge. Noen bedrifter klamrer seg til eldre markedsføringsmetoder som telefonsalg, brosjyrer og lignende. Dette kan føre til at man ikke når ut til mange potensielle kunder.

Den store fordelen med digital markedsføring er at det er mye lettere å nå ut til potensielle kunder. Med annonser i Google eller sosiale medier kan du for eksempel bestemme nøyaktig hvilken målgruppe som skal eksponeres for reklamen din.

Sender du ut brosjyrer vil dette ofte gi en langt lavere ROI (Return on Investment), siden du sannsynligvis vil gi reklamen til mange utenfor målgruppen. Dette blir fort sløsing av ressurser.

I 2021 finnes det muligheter for langt mer tilspisset markedsføring med SEO og annonser. Det har også blitt et økende fokus på tekst med god lesbarhet, så vel som fokus på stemmesøk. Heng med på trendene, og nå ut til langt flere.

Moderne markedsføring

Tips til salg og moderne markedsføring

Moderne markedsføring kan virke skummelt og komplisert for bedrifter som fortsatt verdsetter mer tradisjonelle markedsføringsmetoder. Dersom du er usikker på hva som passer best for bedriften din, kan du alltids kombinere de to. 

Vårt viktigste tips til deg som ønsker å oppnå mer effektiv markedsføring, er å gjøre en grundig målgruppeanalyse. Finn ut hvem budskapet ditt skal nå ut til! Da blir det plutselig mye enklere å kommunisere med potensielle kunder.

Skal du prøve deg på moderne markedsføring, er det også avgjørende at du forstår viktigheten av gode markedsføringstekster. Enten det er snakk om SEO, annonser eller blogginnlegg, er tekst et viktig verktøy.

Det kan være nyttig å benytte redskap som Google Analytics eller lignende, slik at du får et innblikk i hvor trafikken på nettsiden din kommer fra. Dette gjør det lettere å lykkes med moderne markedsføring, så vel som å planlegge dine neste kampanjer.

  • Målgruppeanalyse
  • Forstå viktigheten av god tekst
  • Bruk verktøy som Google Analytics 

La oss modernisere markedsføringen din

Med moderne markedsføring i søkemotorer og sosiale medier kan bedrifter nå ut til mange potensielle kunder. Enten det er snakk om SEO eller andre former for digital markedsføring, kan du effektivt nå ut til målgruppen din om du har tilpasset tekstinnhold. 

Mange bedrifter ønsker å modernisere markedsføringen sin, men er usikker på hvordan. Din Tekstforfatter hjelper bedrifter med produksjon av tekstinnhold til innholdsmarkedsføring, annonser, blogginnlegg, e-postkampanjer og mye mer. 

Moderne markedsføring i digitale medier vil som regel ha en langt høyrer ROI enn tradisjonell markedsføring. Vi tilpasser markedsføringstekst til målgruppen din for å oppnå best mulig effekt. 

Kontakt oss i dag og motta 500 ord gratis!

Motta gratis 500 ord!