48 38 14 88 post@dingruppen.no
Produktbeskrivelse som nettbutikk bruker til markedsføring.

Nettbutikk markedsføring

Med nettbutikk markedsføring sørger du for at potensielle kjøpere får øynene opp for produktene og varene du selger.

Det finnes mange forskjellige måter å markedsføre nettbutikken din på, både når det kommer til innhold og kanaler.

Nå skal vi se litt nærmere på hvordan du kan bedrive nettbutikk markedsføring. Dette trenger slettes ikke være så komplisert!

Motta gratis 500 ord!

Digitale plattformer for nettbutikk markedsføring

Dersom du skal markedsføre nettbutikkens varer og tjenester, kan dette gjøres gjennom en rekke digitale kanaler.

Du kan for eksempel lage annonser på Facebook, LinkedIn eller andre sosiale medier målgruppen kan nås gjennom.

Det er også populært med nettbutikk markedsføring via e-post. Du kan for eksempel sende ut nye tilbud til tidligere kunder via nyhetsbrev.

Du kan også markedsføre nettbutikken din i Google, ved hjelp av søkemotoroptimalisering – noe vi straks skal se nærmere på.

Dette går kort forklart ut på at du gjør nettsiden din mer synlig i søkemotoren, slik at flere potensielle kunder finner produktene dine.

Du kan for eksempel ha en blogg der du deler interessant og verdifullt innhold med leserne dine. Disse tekstene kan synliggjøres i Google dersom teksten er søkemotoroptimalisert.

 

  • Sosiale medier
  • E-post
  • Google
  • Blogg
Mann ser på jakker i nettbutikk.

Hva er søkemotoroptimalisering? 

Søkemotoroptimalisering eller SEO går ut på at du ved hjelp av spesifikke metoder gjør innhold på nettsiden din mer synlig for søkemotorer som Google. Dette er veldig gunstig, siden kjøpsreisen i mange tilfeller starter med et Google-søk.

Har du for eksempel en skobutikk, er det gunstig for nettbutikken din å rangere høyere for søkeord som er relevant for dette. Et relevant søkeord kan for eksempel være «hvite sneakers», «sandaler dame» eller lignende. Disse søkeordene flettes inn i tekstene dine.

Du bør tilstrebe å ha en viss tetthet av søkeord i teksten. Du kan med fordel ha noen over- eller underoverskrifter som inneholder søkeordet. Dette bidrar også til mer effektiv nettbutikk markedsføring.

Foruten søkeord, finnes det også mange andre effektive SEO-metoder. Vi kan for eksempel nevne at Google foretrekker unike tekster, noe som betyr at du til enhver pris bør unngå å kopiere tekst fra andre nettsider. Her er en liste over SEO-tips:

 

  • Ha relevante søkeord i teksten
  • Unik tekst er viktig
  • Ha god tekststruktur med overskrifter (H1), underoverskrifter (H2) osv.
  • Pass på at nettsiden din er SSL-sertifisert (Google prioriterer disse nettsidene)
  • Ha en mobilvennlig nettside
  • Unngå for lange setninger
PC med handlekurv i nettbutikk.

Markedsføring av nettbutikk i sosiale medier

En av fordelene ved å drive med nettbutikk markedsføring i sosiale medier, er at det er svært enkelt å sikte annonsene mot målgruppen.

Enten du markedsfører gjennom Facebook, Instagram eller andre sosiale medier, kan du enkelt velge hvem som skal se annonsene.

Du betaler da for at det sosiale mediet skal vise annonsen din til målgruppen, basert på geografi, demografi, interesser og lignende.

Du kan enkelt tilpasse graden av markedsføring med budsjettet ditt, noe som er en fordel.

Markedsføring av nettbutikk på flere enheter.

Bestill markedsføringstekst til din nettbutikk!

Dersom du driver egen nettbutikk, er det avgjørende at nettsiden synliggjøres for forbrukerne. Dette kan du oppnå ved hjelp av digital markedsføring via plattformer som sosiale medier, e-post eller søkemotorer.

Trenger du hjelp med å skrive blogginnlegg for content marketing, nyhetsbrev, innlegg til sosiale medier eller annonser?

Din Tekstforfatter har kompetansen du trenger. Vi skriver tekst for nettbutikk markedsføring som øker konverteringsrate og salg på 1-2-3!

Motta gratis 500 ord!