48 38 14 88 post@dingruppen.no
Nøkkelord er viktig

Nøkkelord – derfor er de så viktige

Nøkkelord er en nødvendighet for deg som markedsfører på blogg. Nesten alle aktører med nettsider, spesielt de med blogg må fokusere på dem. De vil føre til flere klikk og potensielle kunder.

Riktige nøkkelord vil styrke dine søkeresultater og gi deg en fordel i et evigvoksende internettlandskap. Man har aldri hatt så god nytte av dem som nå. SEO er et voksende fagfelt, og nærmest alle tar det i bruk enten de vet det eller ei.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvorfor nøkkelord er så viktig innenfor SEO.

Motta gratis 500 ord!

Hva er nøkkelord?

Et nøkkelord er et ord som gir en pekepinn til både lesere og koden på en nettside. Nettsider med søkemotor bruker disse ordene for å sortere relevans. De utgjør i stor grad hvor ofte man dukker opp ved søk, og velger hvilke søkeord man dukker opp under.

Man ser ofte manipulasjon av nøkkelord på nettsider hvor man laster opp bilder. Om man her laster opp et bilde med en tittel, blir den tittelen nøkkelordet. Da vil man kunne se en direkte sammenheng mellom antall besøkende bildet får, og hvor tidlig bildet dukker opp i en søkemotor.

Jobb med nøkkelord for SEO

Nøkkelord vil ha stor innvirkning på hvor ofte og hvor tidlig man vises ved et nettsøk. Jo tidligere og oftere nøkkelordene blir brukt på en nettside, jo høyere relevans vil nettsiden få hos søkemotorene. Det er derfor lurt å prøve å få dem skrevet inn ofte.

Dette så man eksempler av i de tidligere dagene av YouTube, hvor beskrivelsen kunne inneholde en lang liste tilsynelatende tilfeldige ord. Disse ble brukt for at videoen skulle vises når man søkte på disse ordene. Her satset man da altså på å vises ved flest mulige søkefraser.

En annen måte å bruke nøkkelord for SEO vil være å bruke ordet så tidlig som man kan. Eksempelet som blir brukt to paragrafer under vil vise dette. Søkemotorer bruker dette til å måle relevans.

Fremme nøkkelord

Slik bruker du nøkkelord i tekster

Det viktigste her vil være å få dem inn i teksten din naturlig. Bruker man ordet for ofte eller nærmest tvinger det inn i teksten vil det bli merket og du risikerer å bli sett på som uprofesjonell. Man bør også skrive dem inn så tidlig som mulig, helst i tittelen.

Skal man for eksempel skrive en artikkel om hvor viktig tekstforfatting er, vil man jo gjerne at den vises når man søker på “Tekstforfatting”. Da vil man dukke opp tidligere ved å ha en tittel som for eksempel “Tekstforfatting er viktig” enn “Hvor viktig er tekstforfatting?”

Vi hjelper deg å skrive bedre SEO-tekster!

SEO er viktigere enn noen gang, og blir stadig viktigere. Markedsføring blir i større grad gjort på nett og gjennom kanaler som for mange er ukjente. Da kan det være vanskelig å vite hvor man skal starte og hvor omfattende det kan være.

Vi har erfarne og flinke tekstforfattere som jobber med dette. De vet hvordan man tar i bruk nøkkelord, og hvordan kanalene de vil bli brukt i fungerer. Vi tar i bruk gode teknikker som fremmer innholdet samt gir gode resultater ved nettsøk.

Motta gratis 500 ord!