48 38 14 88 post@dingruppen.no
Det norske flagget.

Norsk korrektur

Norsk korrektur er nyttig i flere situasjoner. Dette sikrer nemlig et profesjonelt og godt språk.

Har du kanskje en norskspråklig tekst som har forbedringspotensial med tanke på rettskriving og grammatikk? Eller ønsker du bare å sikre høy språklig kvalitet på en masteroppgave?

Ved hjelp av korrekturlesning vil teksten din løftes til nye høyder. Bli kvitt irriterende særskrivingsfeil og tegnsettingsfeil, og sørg for at teksten tar seg best mulig ut før publisering eller eventuell innlevering.

Motta gratis 500 ord!

Hvorfor benytte seg av norsk korrektur?

Selv om du snakker og skriver norsk til daglig, betyr ikke det nødvendigvis at du har full kontroll på rettskriving eller særskriving.

Mange skrivefeil har blitt såpass vanlige i det norske samfunn at folk ikke lenger legger merke til egne feil.

Mange sliter for eksempel med ord som «etterhvert» og «ihvertfall», som faktisk skal skrives «etter hvert» og «i hvert fall».

Det er også mange ord som skal skrives i ett sammenhengende ord, som ikke blir det.

Saken er at norsk korrektur er noe de fleste kan ha bruk for fra tid til annen. Det er kanskje spesielt viktig dersom du har en oppgave du har jobbet lenge med.

Ikke ødelegg leserens førsteinntrykk med unødvendige skrivefeil.

Språkvask av tekst innebærer ofte å bokstavelig talt vaske bort (med viskelær) mye tekst!

Norsk rettskriving – program eller korrekturleser?

Dersom du er usikker på kvaliteten på en tekst du har laget, står kanskje valget mellom en profesjonell korrekturleser og et automatisk retteprogram. Sistnevnte koster deg kanskje ingenting, men er dessverre heller ikke til å stole på.

Mange programmer for rettskriving oppdager ikke særskrivingsfeil for eksempel. Dette kan føre til at mange grammatiske feil går uoppdaget hen. Norsk korrektur er da nødvendig.

Et eksempel er «blomster bed», som jo skal skrives i ett ord – «blomsterbed». Automatiske retteprogrammer sliter med å tolke førstnevnte som feil, siden ordene i seg selv kan skrives enkeltvis også. Dette kan føre til at teksten din har feil som ikke oppdages.

Har du en viktig tekst som enten skal leveres inn eller publiseres, vil det derfor nesten alltid lønne seg å velge et profesjonelt tekstbyrå. Da kan du få norsk korrektur av høy kvalitet – som faktisk er til å stole på.

En penn, teksten, og en kaffekopp er perfekt for språkvask.

En god investering

Norsk korrektur er kort fortalt en god investering. Dersom du driver en nettbutikk for eksempel, vil du kunne skremme bort potensielle kunder dersom siden din har mange skrivefeil. En bedrift med skrivefeil oppfattes ikke like seriøs som en uten.

Det er derfor spesielt viktig at eventuelle skrivefeil og grammatikkfeil oppdages i markedsføringstekster, produktbeskrivelser, blogginnlegg og lignende som skal publiseres på en nettside.

En god språkvask online sikrer at blyantene vaskes før skriving!

Få hjelp til norsk korrektur!

Ved hjelp av norsk korrektur av teksten din, kan du sørge for at tekstens kvalitet forbedres mest mulig før den når mottakeren. Dette sørger for at teksten blir fri for språklige feil som fort kan gå uoppdaget hen. 

Det er i alle tilfeller tryggest å gå for en profesjonell korrekturleser fremfor et automatisk retteprogram. Dette sørger for at selv særskrivingsfeil oppdages, noe et retteprogram ofte sliter med.

Din Tekstforfatter tilbyr norsk korrektur til både private og profesjonelle, og sørger for at teksten din blir klar for take-off! Kontakt oss i dag for mer informasjon, og få en gratis prøvetekst på 500 ord.

Motta gratis 500 ord!