48 38 14 88 post@dingruppen.no
Nynorsk skribent

Nynorsk skribent

En nynorsk skribent sitter med verdifull kunnskap når det gjelder det å skrive nynorske tekster. Derfor bør enhver bedrift som trenger tekster på nynorsk finne en nynorsk skribent som kan gjøre dette for dem.

Norsk (nynorsk) og norsk (bokmål) er to norske skriftspråk, men det er noen viktige forskjeller på grammatikknivå. Dette er detaljer som det er enkelt å overse, hvis nynorsk er noe du ikke har full kontroll på.

I denne artikkelen skal vi se nærmere på hvilke faktorer du bør ta med i betraktningen når du skal velge skribent til å skrive nynorske tekster for bedriften din. Her kan du også lese om noe av det vi i Din Gruppen kan hjelpe deg med.

Motta gratis 500 ord!

Trenger du en nynorsk skribent?

Hvis bedriften din er basert på Vestlandet, så er du kanskje på utkikk etter en nynorsk skribent.

Både nynorsk og bokmål er norsk, men det er noen grammatiske forskjeller mellom dem. Dette er små, visuelle detaljer som kan være vanskelig å peke ut når du leser korrektur, hvis du ikke har 100% kontroll på nynorsken.

Det er det samme som skiller en norsk skribent fra en engelsk skribent. En nordmann mener kanskje selv at engelskkunnskapene deres er ikke er så aller verst, men det er egentlig å gjøre feil fordi det kan høres naturlig ut for en som ikke har kunnskap om det på morsmålsnivå.

Det betyr altså at hvis du trenger artikler eller lignende på nynorsk, så bør du definitivt engasjere en nynorsk skribent!

Viktige faktorer for valg av nynorsk skribent

Det er mange grunner til at du bør velge en nynorsk skribent til å skrive tekstene dine på nynorsk. Nynorsk og bokmål er to skriftspråk av det samme språket, så du tenker kanskje at det ikke er så viktig, men det er det.

Når du er på utkikk etter noen som kan hjelpe deg med innholdsproduksjon på engelsk, så vil du helst at skribent skal ha kunnskap på morsmålsnivå. Det fungerer på samme måte med nynorsk. For selv om både nynorsk og bokmål er norsk, så er det noen viktige forskjeller mellom dem.

Noen eksempler er at du faktisk ikke kan skrive ‘’man’’ på nynorsk. Det vil si at du kan det, men på nynorsk referer du da til håret som hesten har på hodet og ikke noe annet. På nynorsk er det heller ikke vanlig å bruke verb i passiv eller bruke s-genitiv. Sistnevnte kan vi illustrere med et eksempel:

Bokmål: Abraham var Isaks far

Nynorsk: Abraham var faren til Isak.

Din Gruppen

Din Gruppen leverer nynorsk og norsk tekst

Vi i Din Gruppen kan levere tekst på både norsk (nynorsk) og norsk (bokmål). Det spiller altså ingen rolle for oss om bedriften din er basert på Vestlandet eller Østlandet.

Enten du trenger hjelp til å korrekturlese et utkast eller skrive en tekst helt fra scratch, så hjelper vi deg mer enn gjerne med det.

Hvor vidt teksten er på norsk (nynorsk) eller norsk (bokmål) er ikke et hinder for oss i det hele tatt. I teamet vårt har vi skribenter som behersker begge skriftspråkene.

Motta 500 ord gratis

Uavhengig om du ønsker tekster på norsk (nynorsk) eller norsk (bokmål), så vil du som ny B2B-kunde hos oss bli tilbudt 500 ord gratis.

Det er et uforpliktende tilbud, så i praksis betyr det at du får muligheten til å se hva vi kan gjøre for deg før du tar en endelig avgjørelse. I og med at dette er et uforpliktende tilbud, så er de første 500 ordene helt kostnadsfritt for deg.

Send oss en mail allerede i dag, og så vil vi gjøre det vi kan for teksten din skal bli så god som overhodet mulig.  

Motta gratis 500 ord!