48 38 14 88 post@dingruppen.no
Skrive selv

Oppskriftsbok – skrive selv?

Drømmer du om å lage din egen oppskriftsbok? Det å skrive selv kan kanskje virke utfordrende, men har du gode oppskrifter kan du potensielt gi ut boken og tjene penger på den.

Mange hobbykokker eksperimenterer med ulike råvarer og lager lekre retter ved hjelp av egen kreativitet. Andre sitter på velsmakende familieoppskrifter som er verdt å dele med resten av verden. Hvorfor ikke lage en oppskriftsbok? Det å skrive selv er ikke så skummelt som du kanskje tror!

En oppskriftsbok kan være til personlig bruk, men den kan også deles med andre – om du ønsker det. Vi skal nå se nærmere på hvordan du kan lage en oppskriftsbok!

Skrive selv

Fordeler med egen oppskriftsbok

Det er alltid nyttig å skrive ned favorittoppskriftene sine. Dersom du har laget et velsmakende måltid kan du gjenskape suksessen ved å følge oppskriften. Det er imidlertid ikke bare du selv som kan dra nytte av oppskriftene dine. Også venner, familie og resten av verden setter pris på god mat!

I en oppskriftsbok kan du få oversikt over alle oppskriftene dine på en oversiktlig og smart måte. Dersom du plutselig kommer på en herlig middag du serverte for noen måneder siden, kan du enkelt finne tilbake til ingredienser og fremgangsmåte i oppskriftsboken.

En oppskriftsbok er noe du kan skrive selv dersom du føler deg kreativ, og det er ingenting i veien for å tenke utenfor boksen. Kanskje du har funnet en smakskombinasjon som er uvanlig, men god? Når du skriver selv er det du som bestemmer oppskriftene!

Slik lager du en personlig kokebok

Planlegger du å lage en oppskriftsbok du kan skrive selv? Da gjelder det å legge en plan. Samle alle favorittoppskriftene dine, og sorter dem på en hensiktsmessig måte. Sorter gjerne etter forretter, middager, desserter og bakst – eller lignende. Dette vil gjøre boken ryddig og oversiktlig.

Hver oppskrift bør struktureres på en god måte. Ha gjerne et lekkert bilde som viser retten øverst. Deretter kan du gi en personlig introduksjon til retten. Har retten kanskje en historie? Dersom det var en rett din bestemor pleide å lage da du var liten, kan dette gjerne nevnes – for eksempel!

Foruten en introduksjon og et bilde, bør en oppskriftsbok du skriver selv ha en oversiktlig ingrediensliste. Husk å oppgi både ingrediens og mengde eller antall. Det er også lurt å oppgi hvor mange personer retten vil kunne mette basert på den aktuelle ingrediensmengden.

En oppskriftsbok du skal skrive selv bør også ha gode beskrivelser av fremgangsmåten i hver enkelt oppskrift. En personlig kokebok til eget bruk trenger ikke å være noe «fancy». Planlegger du imidlertid å gi boken ut, bør du sørge for et godt og forståelig språk i kokeboken din.

  • Sorter oppskriftene etter forrett, middag, dessert etc.

  • Inkluder lekre bilder av de ulike rettene

  • Introduksjon til retten

  • Husk ingrediensliste

  • Hvor mange personer vil retten mette?

  • Fremgangsmåte

Oppskriftsbok

Kan du tjene penger på din oppskriftsbok?

Det finnes mange hobbykokker som drømmer om å gi ut en oppskriftsbok. Det å skrive selv kan være en utfordrende prosess om du ikke har gjort det før. På grunn av dette er det nok mange som gir opp drømmen om publikasjon underveis. 

Har du imidlertid gode oppskrifter som skiller seg ut – enten de er sunne, næringsrike eller smakfulle – er det gode muligheter for at noen vil kjøpe boken din. 

Sitter du på en god kokebokidé anbefaler vi deg å gi drømmen en sjanse. Skriv gjerne et utkast til oppskriftsboken og la noen se gjennom. Med litt språkvask og korrektur kan du sikre at oppskriftene dine formidles mest mulig effektivt.

Det er ikke nødvendigvis slik at en oppskriftsbok er noe du må skrive selv. Har du en idé og noen smakfulle oppskrifter på lur? Da kan et tekstbyrå sørge for å strukturere og gjengi innholdet på en god måte.

Vi hjelper deg med alt av tekst!

Sitter du på noen gode oppskrifter? Mange drømmer om å gi ut sin egen oppskriftsbok. Å skrive selv kan være en lærerik og morsom prosess. Skulle du imidlertid stå fast, kan vi hjelpe deg i gang.

Din Tekstforfatter hjelper forfatterspirer med alt fra skriving til språkvask og korrektur. Sammen kan vi sørge for at drømmen om egen kokebok kan realiseres.

Kontakt oss i dag om du ønsker mer informasjon!