Persona markedsføring

Persona markedsføring

Persona i markedsføring er et kjent begrep for de aller fleste. Det er vel og fint å ha en målgruppe, men det å snevre inn markedsføringen mot en enkeltperson er mye bedre.  

Når vi skal markedsføre et produkt eller en tjeneste, er det uunngåelig å basere dette på en målgruppe. All den dataen vi har tilgang til i dag gjør denne jobben enklere enn noensinne før.

Men en målgruppe for seg selv gir ikke alltid så veldig mye mening til markedsføringsteamet. Derfor er det vanlig praksis å lage såkalte personas for en bedre forståelse.

Motta gratis 500 ord!

Hva er personas?

Personas er fiktive karakterer som brukes til markedsføring av produkter og tjenester. Fremfor å rette innsatsen mot en generelle målgruppe, lager en fiktive personer å rette den mot. 

Dette er meget behjelpelig for å visualisere hvem det er man jobber med. En målgruppe kan for eksempel være kvinner mellom 20 og 40 i middelklassenabolag.

Til motsetning vil en persona her være Kari på 34 år som bor i et lite, norsk tettsted med mann og to barn. Hun jobber i en ordinær kontorjobb.

Ved å lage en persona å rette markedsføring mot, kan en også tenke seg til mer passende budskap. Prosessen er ikke bare bra for spissing, men også kreativiteten din. 

Personas mal

Lurer du på hvordan du lager personas? Her finnes det egentlig ingen fastsatt personas mal. Alt du trenger å gjøre, er å visualisere en person ut i fra målgruppens data.

Menn på over 50 år har en større sannsynlighet for å ha råd til dyre produkter for eksempel. Det er mindre sannsynlighet for at de har barn i hjemmet enn yngre menn.

Tenk over hva som er en typisk person innenfor målgruppen du retter deg mot!

Personas

Eksempel på personas

Det finnes mange gode eksempler på personas. Din Gruppen jobber selv mot flere slike. Vi vet at Gunnar på 44 år akkurat har startet en liten bedrift og lever et hektisk liv. 

Han har to barn og jobber sent på kveld. Her knoter han med å forme tekster. Det er der vi kommer inn i bildet og hjelper han med å avlastes dette arbeidet. 

Få hjelp med persona markedsføring

Trenger du hjelp med person markedsføring? Det å lage personas er ikke vanskelig! Din Gruppen har gjort dette i mange år, både for oss selv og andre, og vi kan også hjelpe deg. 

Ta kontakt i dag dersom du trenger hjelp til persona markedsføring!

Motta gratis 500 ord!