48 38 14 88 post@dingruppen.no
Salgstrakten er viktig innenfor markedsføring.

Salgstips

Det finnes mange salgstips som kan være til hjelp for selgere og markedsførere. Salg av produkter og tjenester kan ofte stagnere, og dette kan oppleves som frustrerende for bedriften.

Vi skal nå se nærmere på noen smarte salgstips som kan komme bedriften til nytte!

Motta gratis 500 ord!

Hvordan bli en god selger?

Det aller første du bør tenke over for å kunne lykkes med salg, er hvordan du kan bli en best mulig selger. Dette er et viktig salgstips, da et vellykket salg ofte starter med en god selger.

Det er for eksempel viktig å være en god lytter, slik at du kan få en bedre forståelse av kundens behov og utfordringer. Slik finner du enklere ut av hvilke av dine produkter eller tjenester som passer best for kunden.

Et annet salgstips som kan gjøre deg til en bedre selger, er å fokusere på verdiskapning heller enn tall. Istedenfor at å fokusere på antall produkter du selger, bør du fokusere på å finne den riktige løsningen til riktige kunder.

Gode selgere er også flinke til å selge inn et troverdig og overbevisende bilde av produktene eller tjenestene de kan levere. Det er også viktig å minimere kundens opplevelse av at varene innebærer risiko.

Vårt salgstips: Kommuniser produktets følelsesmessige verdi!

 

  • Lytt til kunden
  • Fokuser på verdiskapning og ikke tall
  • Fremhev produktenes fordeler, og minimer inntrykket av risiko
Et headset, et tastatur og en mus som viser muligheten for teknologiske løsninger

Salgstriks: Gode teknologiske løsninger

Et annet viktig salgstips, er å benytte seg av gode teknologiske løsninger som gjør det enklere å organisere arbeidet rundt salg. Dersom du fortsatt benytter Excel-ark er det kanskje på tide å gå over til et CRM-system.

Et CRM-system lar deg enkelt angi tidspunkt for oppfølgning av kunder, og du vil da kunne få en påminnelse når det er tid for å kontakte potensielle kunder. Vi kan for eksempel anbefale HubSpot CRM.

HubSpot gir deg tilgang til smarte funksjoner, og er i tillegg gratis. Du kan for eksempel se hvorvidt kontakten har åpnet spesifikke e-poster og vist interesse. Dette gir deg et bedre grunnlag for videre markedsføring. Et enkelt, kostnadsfritt og effektivt salgstips!

Datamaskin som viser graf fra markedsføring

Inbound marketing

Et av våre aller beste salgstips, er å benytte seg av inbound marketing. Dette går ut på at du markedsfører varer og tjenester via sosiale medier, blogg, e-bøker og lignende. Målet er å tiltrekke potensielle kunder som befinner seg på ulike områder i kjøpstrakten.

Innholdet skal være interessant og givende for målgruppen, og ikke typisk reklame. Ved hjelp av inbound marketing kan du tiltrekke kunder ved å skape et tillitsforhold til dem. Kunden vil selv oppsøke nettsiden din, slik at du slipper å jakte dem.

For å mestre dette, er det viktig å ha innhold av høy kvalitet. Dette krever at du har kunnskap om målgruppen, og at du vet hvilke behov potensielle kunder har.

Knoker som berører hverandre som følger av et godt resultat for markedsføring

Trenger du hjelp med markedsføring?

Det finnes mange gode salgstips som hjelper deg som ønsker å selge bedriftens produkter eller tjenester. Det å benytte teknologiske løsninger som et CRM-system, og å fokusere på kundens behov, er begge viktige tips.

Vårt aller beste salgstips er imidlertid å fokusere på god markedsføring. Ved hjelp av inbound marketing kan du tiltrekke kunder fra fjern og nær!

Din Tekstforfatter kan hjelpe deg med innhold til all slags markedsføring. Vi skriver blant annet innhold i form av blogginnlegg, annonser, content marketing og lignende. Kontakt oss i dag om du ønsker å motta en gratis prøvetekst på 500 ord!

 

Motta gratis 500 ord!