48 38 14 88 post@dingruppen.no
SEO tekster er en sentral del av søkemotoroptimaliseringen.

SEO tekster og hvorfor disse er viktige for din bedrift

SEO tekster er helt essensielle. Det er en hard kamp om synlighet i Google, og dette er et sted du virkelig ikke vil bli oversett.

For hvert søk vil det dukke opp tusenvis av resultatsider, og alle bedrifter ønsker å komme på den gjeve førstesiden. Det er nettopp dette søkemotoroptimalisering handler om.

SEO, eller søkemotoroptimalisering, handler om å gjøre seg mer synlig på nett og optimalisere for organisk trafikk. Kort forklart vil SEO gi deg en høyere rangering på søkemotorer som Google, hvilket bidrar til at potensielle nye kunder lettere finner fram til din nettside.

Når du forsøker å rangere i Google, er det mange faktorer som spiller inn. I denne artikkelen skal vi ta et dypdykk i SEO-tekster, og gå nøyere gjennom hva som skal til for å produsere godt SEO-innhold.

Søkemotorer ønsker å gi sine brukere det beste og mest relevante søkeresultatet, og derfor har innholdet på din nettsiden en stor påvirkning på hvilken rangering Google velger å gi deg.

Stikkord det er viktig å tenke på her, er informativt, brukervennlig og spisset innhold. Dette er faktorer Google vektlegger høyt, ettersom det er slikt innhold de selv ønsker å fremme for sine brukere.

Når du bygger et nettsted skal hver eneste kodelinje være nøye gjennomtenkt.

Nøkkelord

I SEO-sammenheng er søkeord, eller nøkkelord, ord du ønsker å rangere høyt på i et søkeresultat. Dette er ord som er relevant for din bedrift eller ditt innhold, og ord som din målgruppe søker etter.

Det finnes ulike versjoner av søkeord: Et søkeuttrykk (long tail keyword), er et lengre begrep som inneholder søkeordet ditt. Et søkeuttrykk er mer spisset og spesifikt enn et enkelt søkeord, og er lettere å rangere høyt på da konkursen er mindre.

Hvis du for eksempel driver med salsakurs, har du gjerne et ønske om å rangere høyt på søkeordet «salsakurs». Alene vil dette søkeordet ha en langt høyere konkurranse i Google, enn en søkeuttrykk som for eksempel «Salsakurs i Oslo».

I denne sammenheng vil det derfor lønne seg å bruke et søkeuttrykk – ikke bare gir det mindre konkurranse, men sannsynligheten for å treffe riktig målgruppe og nye kunder er mye høyere.

 

Nøkkelordanalyse

For å vite hvilke nøkkelord som er relevant for deg og din målgruppe, er det viktig å gjøre en nøkkelordanalyse.

Dette er en metode brukt for å finner de viktigste ordene og uttrykkene du ønsker at Google skal finne på nettstedet ditt. Kort forklart er nøkkelord et begrep som tilsier hva du ønsker å bli mer synlig på.

En slik analyse vil fortelle deg hvilke ord du skal bygge innholdet ditt rundt, og det vil gi en god innsikt på hvilke ord folk faktisk søker etter.

 

Sjekkliste:

Målgruppe: Hvem er de, hva søker de etter, hva engasjerer dem, og hva vil de ha?

Lettleselig: Bryt opp teksten med punktlister, avsnitt, bilder og andre elementer.

Oppsett: Sørg for å ha en spennende tittel, og en spisset og engasjerende metabeskrivelse.

Nøkkelord: Hva vil du bli mer synlig på, og hva søker din målgruppe etter?

SEO tekster bør helst skrives av en kompetent tekstforfatter

SEO tekster pris

Prisen på SEO tekster varierer naturligvis basert på mange parametere. I Din Tekstforfatter lar vi kundene motta 500 ord gratis for å se om den standard-kvaliteten vi leverer er tilfredsstillende. Da kan vi sette en fastpris ut fra dette.

Det er nemlig forskjell på hvilken kvalitet en advokat og en klesbutikk krever. Samtidig er det også stor forskjell på en bloggartikkel, landingsside, og forside. Her skal kvaliteten helst være skyhøy når det er snakk om forsider naturligvis.

Leter du etter SEO tekster pris, kan du fylle ut skjemaet helt nederst i denne artikkelen. Du kan dessuten også motta 500 ord gratis dersom du er en ny kunde. Tilbudet er helt uforpliktende og gratis, slik at du risikofritt kan teste oss.

 

SEO tekster tips

Det finnes mange gode tips til SEO tekster, og bare dette kunne vært en bloggpost på flere tusen ord alene. Allikevel er det noen tips som går igjen gang på gang og som er meget viktige å ha på plass.

Det beste tipset til SEO tekst er å forme teksten etter leseren. Bruker du målgruppens språk, markerer overskrifter med relevante ord, beskriver bildene dine, og vektlegger lesbarhet, lykkes du.

SEO tekster er faktisk ikke mye mer komplisert enn at du setter leseren i sentrum. Googles algoritmer er utviklet for å gi søkere mest relevant innhold. Det er da din oppgave å fremstå relevant!

Det er viktig å ha fokus på SEO hele tiden!

SEO tekster er viktige!

En god rangering på søkemotorer som Google, gir deg større synlighet på nett og sørger for nye kunderelasjoner. For å oppnå dette er det viktig å tenke på søkemotoroptimalisering, spesielt når det kommer til innholdet du produserer.

Det er mange faktorer som spiller inn, men en nøkkelordanalyse er et godt utgangspunkt. Finn ut hva du ønsker å bli mer synlig på, og hva din målgruppe ser etter – bygg innholdet rundt dette.

SEO handler om å sette målgruppen i fokus, og selv om det krever en del arbeid, kan små enkle grep løfte innholdet og ha en positiv påvirkning på din rangering.

Vi bistår deg gjerne med SEO tekster. Fyll inn skjemaet nedenfor, så tar vi en uforpliktende prat om hvordan Din Tekstforfatter kan hjelpe med å bedre din SEO i form av spissede og relevante tekster!

Motta tilbud på SEO tekster!