48 38 14 88 post@dingruppen.no
Skal du skrive CV, er det viktig å skille seg ut blant de mange kandidatene.

Skrive CV tips

Å skrive en CV som får frem det beste i deg kan være det som avgjør om du får drømmejobben eller ikke. Når du søker på en stilling er det som regel CV-en som først blir sett på av arbeidsgiver.

CV-en blir gjerne skumlest, og derfor er det viktig at du har gjort en god nok jobb med å fremme deg selv og din erfaring.

Det er selvfølgelig viktig med et godt søkerbrev i tillegg til en CV, men dessverre er det slik at noen arbeidsgivere legger vekk søknadsbrevet om CV-en ikke overbeviser dem.

Husk at den som leser gjennom søknader ofte går gjennom en rekke søkerbrev ukentlig. Derfor vil du forsikre deg om at din CV skiller seg ut fra mengden.

Les våre CV tips, slik at du kan skrive en CV som får deg på det første intervjuet!

Ønsker du hjelp til CV? Se pakkene nedenfor, og ta kontakt med oss ved å fylle ut skjemaet!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Hvorfor er CV så viktig?

Hvorfor er CV så viktig?

En CV, Curriculum Vitae, er en oversikt over hvilken bakgrunn du har. Den skal inkludere hvilke skoler du har gått på, kurs og arbeid du har gjort, samt relevant erfaring.

En potensiell arbeidsgiver bruker CV-en til å skape seg et bilde av hvilken bakgrunn du har, og for å se om du kan passe inn i den stillingen du har søkt på.

CV-en bør ikke være for lang, men heller holdes kort og relevant. Den skal ikke ta for seg alt du har gjort tidligere, men kun det som er relevant for den stillingen du søker på.

Som ung har du gjerne ikke veldig mye arbeidserfaring, og da kan det være greit å ha oppført den tidligere arbeidserfaringen selv om den ikke er helt relevant.

 

Spissing av CV

Men så snart du har opparbeidet deg relevant erfaring for det yrket du ønsker å jobbe i, burde du begynne å spisse CV-en slik at den blir relevant for de stillingene du søker på.

Det er ikke uvanlig å justere CV etter hvilken type jobb du søker på, og det er særlig viktig å gjøre dette med nøkkelkompetansen din. Noen velger også å inkludere hobbyer eller interesser hvis dette er relevant for stillingen.

For å kunne skrive en god CV, må du først ha med den viktigste informasjonen. Selv om det ikke finnes et fasitsvar på hva som bør inkluderes i en CV, foreligger det likevel forventninger om at visse punkter bør inkluderes.

Dette er personalia, erfaring, nøkkelkvalifikasjoner, utdanning og skole, sertifiseringer og kurs, språkkunnskaper, IT-kompetanse, samt annen relevant kompetanse og erfaring.

Du kommer garantert til å bli vurdert nøye av arbeidsgiver.

Skrive CV – Tips for å overbevise

Når du søker på en stilling kan du se for deg at en CV fungerer som en reklameplakat eller et markedsføringsdokument for deg selv.

Som tidligere er nevnt er det vanlig å justere en CV alt ettersom hvilken stilling du søker på, og dette er fordi du ønsker at CV-en skal markedsføre deg best mulig for den spesifikke rollen.

Et tips for å skrive en god CV, er å matche informasjonen i CV, med å kravene som er utlyst i stillingsannonsen.

Benytter du deg av samme CV til alle søknadene dine, vil du oppleve at du gjerne ikke får den responsen du er på jakt etter.

Skreddersy CV-en for hver enkelt stilling du søker på og du vil fort oppleve at det er mye større mulighet for å bli kalt inn på det første intervjuet.

Når du skal skrive CV bør du lese nøye gjennom stillingsannonsen for å kartlegge akkurat hvilken kompetanse arbeidsgiver er ute etter. Deretter må du sørge for at denne erfaringen og kompetansen kommer tydelig frem på din CV.

Oppsett av CV er viktig for å overbevise beslutningstakerne.

Forming og oppsett CV

Du velger selv hvordan du ønsker at din CV skal se ut, det viktigste er at den har med all den informasjonen som er viktig.

Om du søker gjennom portaler på nett, får du av og til ikke lov å laste opp din egen CV, men må føre informasjonen inn i deres systemer. Men i andre sektorer kan det være lurt å skille seg ut og gjøre mer ut av oppsettet.

Her gjelder det å se arbeidsgiver, stilling, rolle og yrke, og deretter ta en avgjørelse på hvilken type CV som passer seg. Det vil for eksempel være forskjell på hvordan en jurist og en grafisk designer utfører sine CV.

Noen gode tips er å passe på fargebruken, bruke tydelige og profesjonelle fonter og sørge for at det er nok luft mellom hvert element på CV-en.

En CV må utformes nøye og strukturert.

Tips til hva som må med på CV

Start gjerne med personalia som kontaktinformasjonen din, adressen og navnet ditt. Ønsker du å legge ved et bilde av deg selv kan du gjøre dette, men det er ikke nødvendig.

Et bilde kan gi arbeidsgiveren et positivt inntrykk av deg og gjøre det lettere for dem å huske deg. Men pass på å velge et bilde som er profesjonelt og konservativt.

Nøkkelkvalifikasjoner bør skrives om til hver enkelt søknad. Bruk noen få setninger på å presentere den viktigste kompetansen og erfaringen du har, som er relevant og konkret tilpasset stillingen du søker.

Har du lite arbeidserfaring kan det være lurt å legge ved en seksjon for fremhevet kompetanse. Her kan du vise at du har den kompetansen som skal til, selv om du ikke har så lang erfaring.

 

CV eksempel nøkkelkvalifikasjoner

Den viktigste delen av CV-en er erfaringen. Her viser du frem hva du har gjort, men også hvilke resultater du har oppnådd og hva du nå kan tilby den nye arbeidsgiveren av kompetanse.

Det er lurt å legge ved konkrete eksempler og benytte seg av et aktivt og direkte språk. Videre har du seksjoner for utdanning, sertifiseringer, kurs, annen relevant erfaring, språk og IT-kunnskaper.

For å lage en glimrende CV gjelder det å luke ut den kompetansen og erfaringen du har, som matcher det arbeidsgiver etterlyser i utlysningen.

Klarer du å knytte dette sammen og bruke et aktivt språk, vil det være en stor sjanse for arbeidsgiver anser deg som en aktuell og spennende kandidat. Husk at en CV helst bør være på en side, men aldri mer enn to. Hold det kort, konkret og relevant!

Hjelp til CV

Interesserer noen av CV-pakkene ovenfor deg? Vi er et team av profesjonelle tekstforfattere som kan ta din CV til et helt nytt nivå. 

Dersom du er lei av avvisninger, vil vi hjelpe deg til å få foten inn døra. Det garanterer deg ikke jobben, men det vil være det viktigste steget for å få en sjanse.

Fyll ut skjemaet nedenfor med din e-postadresse og den CV-pakken du ønsker deg!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!