48 38 14 88 post@dingruppen.no

Slik starter du en blogg om hobbyen din

Har du en lidenskap eller hobby? Da kan det være kjekt å dele idéer, inspirasjon og tips med andre. En av de beste måtene å gjøre dette på, er ved å starte en blogg. Blogging kan være både givende og morsomt, og kan samtidig være en fin inntektskilde.

Brenner du for eksempel for fotball, kan det være morsomt å skrive om Unibet Euro odds og kommende fotballkamper i EM. Eller kanskje du kan skrive litt om dine personlige vinnerfavoritter? Mulighetene er uendelige. Men hvordan starter du egentlig en blogg?

Lag en plan: Hva skal du blogge om?

Det aller første du bør gjøre er å legge en plan for hvordan bloggen din skal se ut. Skal du bruke humor og være tilbakelent? Eller ønsker du kanskje å ha en mer profesjonell blogg med faglige tips og artikler?

Skriv gjerne ned noen stikkord, og sørg for at idéen din er solid før du går videre med den. Du bør også tenke over hvorvidt bloggen din bare er for egen kreativ utfoldelse, eller om du ønsker å kunne tjene penger på den.

Hvordan lage en blogg?

Det finnes flere måter å starte en blogg på. Det å lage en ny nettside kan være både enkelt og avansert, alt etter hvilke løsninger du velger. Noen blogger via ferdige plattformer, mens andre ønsker å lage en egen nettside fra bunnen av.

WordPress er blant de mest populære bloggplattformene som finnes, og passer supert for nybegynnere. Fordelen med WordPress er at plattformen kan fås helt gratis. Det som eventuelt kan koste penger er utvidelser, webhotell og domene.

Det første du bør gjøre er å velge host og et webhotell. Webhotellet er serveren der nettsiden din vil ligge. Velg gjerne en host som gir deg tilleggstjenester i form av SSL-krypteringsteknologi, e-post og lignende. Du må også opprette et domene.

Domene og webhotell trenger ikke å koste mer enn noen hundrelapper i året. Det å starte egen blogg kan derfor være veldig billig. Neste steg er å installere WordPress, og opprette siden på det aktuelle domenet. Du kan velge mellom mange spennende design og plug-ins!

  • Velg webhotell (hostingtjeneste)
  • Opprett domene
  • Installer WordPress
  • Tilpass siden din med plug-ins og ønsket design

Hvordan tjene penger på blogging?

Mange som blogger ønsker å kunne tjene penger på det. De største bloggerne i Norge tjener gjerne flere hundretusener på bloggvirksomheten sin. De fleste blogger drives imidlertid på hobbybasis, og genererer ikke de altfor store inntektene.

Skal du tjene penger på bloggen er det én ting som gjelder: Å skaffe lesere. Jo flere lesere du har, jo større potensiell verdi vil annonsører se i siden din. Del derfor blogginnleggene dine i sosiale medier, og sørg for å ha interessante og inspirerende bloggtekst!

Blogg om lidenskapen din!

Dersom du er lidenskapelig opptatt av noe – enten det er sminke, fotball eller teknologi – kan det være inspirerende å blogge om det. Det å starte en blogg trenger ikke å være vanskelig eller dyrt.

Det viktigste er at du kan blogge om noe du faktisk brenner for. Lykke til!