48 38 14 88 post@dingruppen.no
Du kan få gode jobbsøketips av andre mennesker!

Søke jobb tips

På jakt etter tips til å søke jobb? Det er to ting du bør fokusere på. En bedre søknadstekst, og en optimalisert CV. Det kan Din Tekstforfatter hjelpe deg med.

Hvis du synes det er vanskelig å søke jobb er du ikke alene. Hver dag sitter utallige mennesker over hele landet og blar seg gjennom stillingsannonser, i håp om å finne drømmejobben.

Dersom du er midt i en jobbsøkerprosess ser du kanskje også etter tips hvordan du skal få et fortrinn over dine konkurrenter?

Vi i Din Tekstforfatter mener at det aller viktigste i en jobbsøkerprosess er en god søknadstekst og en moderne, optimalisert og oversiktlig CV.

Vi kan hjelpe deg med begge deler, slik at du endelig får telefonen eller mailen du har ventet på, med et tilbud om et jobbintervju.

Det eneste du trenger å gjøre er å velge din CV-pakke, for deretter å fylle ut skjemaet nedenfor!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Hvorfor er søknad og CV så viktig?

Din CV og din søknad er det aller første inntrykket en potensiell ny arbeidsgiver får av deg. Nettopp derfor er disse to elementene helt avgjørende for hvorvidt du blir innkalt til et intervju eller ei.

Din CV bør være kortfattet, men innholdsrik, moderne og stilren, men personlig, samt minneverdig på alle de rette måtene. Å huke av alle disse boksene er ikke alltid like lett.

Nettopp derfor velger nå flere og flere å benytte seg av profesjonelle aktører som kan hjelpe dem på veien. Husk at en god CV er en god investering – som varer år etter år, og kan gi deg innpass i flere ulike markeder.

Din søknad fungerer på mange måter som et motivasjonsbrev, og skal være enda mer spisset og personlig enn din CV. Her skal du få frem hvorfor du ønsker deg stillingen som nå er lyst ut, hvorfor du fortjener den og hva du kan bidra med.

Mange synes det er komplisert å sette ord på motivasjonen sin, og få frem ferdighetene, kunnskapen og egenskapene sine på helt rett måte.

Det er også viktig å huse at språk betyr enormt mye i en søknadstekst. Snakker du ikke samme språk som din potensielle arbeidsgiver, vil du nok ikke komme gjennom nåløyet i vurderingsfasen. 

Hvis du synes det er vanskelig å skrive en god søknad har vi et par tips til deg. Her forklarer vi hva du bør inkludere i en søknadstekst, og hva du bør eliminere.

En søknad er det viktigste du skriver når du søker jobb.

Tips til søknaden

Trenger du tips til din jobbsøknad? Vi vet at det kan være utfordrende å skrive en søknadstekst som danker ut andre dyktige kandidater til stillingen.

Først og fremst holder det ikke å skrive en generisk tekst, som ikke er spesifikt rettet mot den bestemte stillingen du søker på. Unngå å sende ut samme søknad til ulike annonser, hvor det eneste du gjør er å endre stillingstittel.

Alle søknadstekster du skriver bør være unike, og nettopp derfor kan det være litt vanskelig å gi helt konkrete tips til hvordan du bør skrive søknaden din.

Samtidig skal de aller fleste søknadstekster følge en slags mal. Den bør inneholde:

 

 • En kort introduksjon, hvor du tar for deg hvor du fant stillingen, samt hvorfor du søker på den. Her kan du også begynne å utarbeide argumenter for hvorfor nettopp du er den perfekte kandidaten til jobben.

 

 • En overbevisende midtdel, som går dypere inn på hvorfor du er rett person for denne stillingen. Her skal du rett og slett overbevise personen som leser din søknad om å kalle deg inn til et intervju.

 

 • Du kan blant annet nevne noe om hvilken utdanning du har, samt hvilken erfaring du har opparbeidet deg, som er av relevans for stillingsutlysningen. I tillegg til dette kan du også velge å inkludere informasjon om bakgrunnen din, personligheten din eller kompetansen din.

 

 • En kort avslutning, hvor du igjen forteller om din motivasjon for nettopp denne jobben, samt hvordan du kan kontaktes.

 

Mange unge som søker jobb har kanskje ikke rukket å opparbeide seg så mye erfaring enda. De kan føle at det er vanskelig å skrive en utfyllende søknad, men det at du ikke har den rette erfaringen trenger ikke være noe negativt.

Du kan snu om på situasjonen, og skrive om hvor motivert du er for å lære nøyaktig de egenskapene som er verdifulle for stillingen.

Når du skal søke jobb, er tips gode å ha for å vekke interesse.

Ikke skriv dette i søknaden din

De aller fleste fokuserer kun på hva de bør skrive i en søknad, men glemmer å tenke over hva de ikke bør skrive. Det er viktig å kunne renske opp i en søknadstekst, og fjerne unødvendige ord og setninger.

Søknaden skal tross alt være kort og konsis, og sjeldent mer enn en A4-side. Derfor kan du gjerne droppe informasjon om:

 

 • At du har søkt mange jobber og ikke fått napp enda

 

 • Dine eventuelle mangler og svakheter

 

 • Personlige egenskaper, hobbyer eller interesser som er irrelevante for jobben

 

 • Lange oppramsinger med alt du noensinne har hatt ansvar for i løpet av ditt yrkesaktive liv

 

Pass også alltid på at du sjekker både CV og søknad for eventuelle skrivefeil. Vær da spesielt oppmerksom på riktig stavelse av navnet til bedriften du søker jobb hos, navnet på stillingstittelen du søker, og navnet på den eventuelle personen du henvender deg til i søknadsteksten.

CV er en viktig del av å søke på jobb.

Gode grunner til å la en tekstforfatter skrive din søknad og CV

Veldig mange klarer fint å skrive gode nok søknader på egenhånd, men mange mangler tiden og energien til å få teksten på plass.

Det finnes også flere som har utrolig mange stryker som jobbsøker, men som ikke klarer å få det ned på papir på en oversiktlig måte.

Derfor er det så fint at det finnes proffe skribenter som kan hjelpe til med søknadstekstutformingen din, slik at du får den jobben du vil ha.

Benytter du deg av en tekstforfatter til å skrive både søknadstekst og CV, vil du også ende opp med to produkter du senere kan benytte deg av dersom du skal søke andre jobber.

Er det noe du bør investere i så er det vel muligheten for å få drømmejobben. Dersom du benytter deg av en dyktig skribent og tekstforfatter til å skrive din søknad og CV, vil du ende opp med:

 

 • En søknadstekst og en CV som fører til et ettertraktet jobbintervju

 

 • En søknadstekst og en CV du kan ta vare på, resirkulere og benytte deg av igjen og igjen

 

 • En søknadstekst og CV som oser kvalitet

 

 • En søknadstekst og CV uten pinlige skrivefeil

 

 • En søknadstekst og CV som setter deg i et godt lys og som fremmer dine sterke sider
CV-en er og blir det viktigste når en skal søke på jobb.

Din Tekstforfatter hjelper deg! 

Hos Din Tekstforfatter finner du flinke skribenter som lenge har arbeidet med både CV-skriving og jobbsøknader. Når du finner en stilling du ønsker å gripe fatt i, kan vi hjelpe deg på veien mot mål.

Din Tekstforfatter leverer alltid god kvalitet på kort tid. Har du oss på laget, vil du være et steg nærmere din drømmejobb.

Det eneste du trenger å gjøre, er å se gjennom CV-pakkene, og deretter fylle ut skjemaet nedenfor. Vi ser frem til å høre fra deg!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!