48 38 14 88 post@dingruppen.no
Søknad tips kan hjelpe deg med å lande jobben.

Søknad tips

Trenger du hjelp til å skrive søknad? Hvis du ser etter en ny jobb er det viktig at søknaden din får deg inn på et intervju. Det kan vi hjelpe deg med.

Arbeidsmarkedet er preget av stor konkurranse. Det finnes utallige dyktige mennesker der ute, som er på jakt etter samme jobb som deg.

Derfor er det så viktig å få på plass en god søknadstekst som hjelper deg med å lande et jobbintervju.

Er du usikker på hvordan du bør skrive en søknad, hva søknaden bør inneholde, hva du ikke bør skrive og hvordan alt skal struktureres?

Din Tekstforfatter hjelper deg gjerne med å skrive en optimal søknad, som fører til at du får en hyggelig mail eller telefon med et tilbud om intervju.

Se pakkene våre nedenfor, og fyll ut skjemaet, så hjelper vi deg videre!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!

Hva er en søknad?

En søknad er rett og slett en tekst hvor du forteller en potensiell arbeidsgiver at du ønsker å jobbe for ham eller henne.

Her skal du få frem hvorfor du passer for den utlyste stillingen, du skal vise frem motivasjonen din for jobben, sette ord på ferdighetene dine, vektlegge kunnskapen din og fremme de gode egenskapene dine.

Samtidig skal du si noe om hvordan du kan bidra for selskapet, organisasjonen eller bedriften.

Mange kaller en søknad for et motivasjonsbrev, nettopp fordi man i denne teksten skal få frem sin egen motivasjon for jobben som skal utføres, og stillingen som skal fylles.

Det er dette motivasjonsbrevet som, sammen med en godt skrevet CV, skal ta deg videre til et jobbintervju hvor du får anledning til å vise deg frem fra din beste side.

Har du ikke en god søknadstekst på plass, vil du sjeldent klare å få et jobbintervju. Det er nemlig denne teksten som avgjør hvorvidt en arbeidsgiver ønsker å treffe deg, for å se om du er den rette kandidaten til jobben.

Gode søknad tips sørger for at arbeidsgiver ser deg.

Tips til søknad

Det kan være utfordrende å skrive en god nok søknad, som sikrer at du slår flere kandidater og blir bedt inn på et intervju.

Det er viktig å poengtere at alle typer jobber er ulike, og det samme er da søknadstekster. Tekstene skal alltid være tilpasset den spesifikke stillingen du søker på, og aldri være en generisk kopi du sender rundt til alle stillinger du er interessert i.

Siden alle søknadstekster bør være ulike og unike, kan det være vanskelig å gi konkrete tips til hva en god søknad bør inneholde. Likevel finnes det flere retningslinjer det kan være fornuftig å følge.

De aller fleste søknader bør inkludere en kort innledning, en god midtdel og en konsis og minneverdig avslutning.

I innledningen kan du gjerne si noe om hvor du fant stillingsutlysningen, og hvorfor du bestemte deg for å søke på jobben.

Her kan du også forsøke å få frem hvorfor bedriften bør ansette deg fremfor andre aktuelle kandidater.

Midtdelen skal fungere som et salgsargument for hvorfor noen bør velge å ansette akkurat deg. Her skal du overbevise personen som leser søknaden om å kalle deg inn på et intervju.

Du bør kanskje nevne hvilken utdanning du har, eller hvilken erfaring du har opparbeidet deg som er relevant for den gitte stillingsutlysningen.

I midtdelen kan det også være fint å ta med lignende ansvar og arbeidsoppgaver du har hatt – som kan være av relevans for jobben du nå søker.

Du kan inkludere viktig informasjon om bakgrunnen din, personligheten din eller kompetansen din, som gjør at du er den perfekte personen for stillingen. 

Hvis du ikke har rukket å få mye erfaring enda, kan du faktisk også bruke dette i seg selv som en fordel.

Du kan eksempelvis fremstå motivert dersom du forklarer hva det er du er interessert i å lære – som du tror kan være verdifullt for jobben, eller du kan forklare hvorfor du er interessert i å lære det stillingen krever.

Avslutningen kan sirkle tilbake til din motivasjon, og gi informasjon om hvordan du kan kontaktes, dersom du er en kandidat de ønsker å hente inn til et intervju.

Her velger også noen å inkludere en kort setning om når de kan starte.

Det finnes hundrevis av ulike søknader der ute.

Hva bør du ikke skrive i søknaden?

For noen er det vanskeligst å avgjøre hva man skal ha med i en søknad, mens det for andre kan være mer komplisert å finne ut av hva man ikke bør ha med i søknadsteksten.

Husk at en jobbsøknad helst skal være kortfattet og presis. Den bør sjeldent være på over en A4-side, noe som fører med seg et behov for å skrive strukturert og kort.

Du trenger ikke ha med informasjon om:

  • At du har vært arbeidsledig lenge
  • At du har søkt mange jobber og ikke fått noe intervju
  • Eventuelle mangler du selv mener du har
  • Personlige egenskaper, hobbyer eller interesser som er irrelevante for jobben
  • Alt du noensinne har gjort eller hatt ansvar for i løpet av ditt yrkesliv

Før du sender inn sin søknad og CV bør du også passe på å sjekke alt for skrivefeil.

Vær spesielt varsom med navnet på bedriften du søker jobb hos, navnet på stillingstittelen du søker, samt navnet på en eventuell person du henvender deg til i søknadsteksten riktig.

Hjelp fra andre er lurt.

Bør en tekstforfatter skrive din søknad?

Selv om mange klarer å skrive gode søknader selv, er det også noen som sliter mer enn andre med å ordlegge seg og fatte seg i korthet, uten at de mister viktig informasjon som kan være verdifull for stillingen det søkes på.

Ofte kan man også være vanvittig god på å skrive jobbsøknader, men så finner man plutselig en stilling med en kort søknadsfrist – og rekker ikke få på plass en søknad i tide.

Det finnes mange gode grunner til å heller benytte seg av en proff skribent til søknadstekstutformingen, fremfor å slite med formuleringer alene. 

Hvis du får en tekstforfatter til å skrive en god søknadstekst for deg, vil du også ha en tekst du selv kan benytte seg av som mal for andre potensielle jobbsøknadsprosesser.

Og finnes det egentlig noen bedre investering enn en mulighet for drømmejobben?

Med en tekstforfatter på laget kan du få:

  • En søknadstekst som bidrar til å lande et ettertraktet jobbintervju
  • En søknadstekst du kan ta vare på, resirkulere og benytte deg av igjen dersom du ender opp med å søke flere stillinger i fremtiden
  • En søknadstekst som oser kvalitet
  • En søknadstekst uten pinlige skrivefeil
  • En søknadstekst som setter deg i et godt lys og som fremmer dine sterke sider
En god tekstforfatter kan hjelpe deg med alt innen tekst.

Din Tekstforfatter hjelper deg!

Din Tekstforfatter består av flinke skribenter som har jobbet med CV-skriving og jobbsøknader i lang tid.

Vi kan være din hjelp i nøden, når du virkelig higer etter en ny jobb – men trenger litt drahjelp for å lande et jobbintervju. Uansett når du måtte trenge en søknadstekst, stiller vi opp for deg.

Vi kan levere god kvalitet på kort tid. Sammen med oss vil du være et steg nærmere din drømmejobb.

Hvis du har behov for at noen tar en titt på CV-en din, så gjør vi gjerne det også. Se våre pakkeløsninger nedenfor, og fyll ut skjemaet med dine behov!

Fyll ut for CV-hjelp i dag!