48 38 14 88 post@dingruppen.no
SoMe markedsføring handler om strategi og verktøy man benytter for å holde følgere aktive på siden

SoMe markedsføring

SoMe markedsføring har økt i popularitet. Om du har et firma, er det viktig å være synlig på sosiale medier. Det er her du finner nye kunder og gir verdi til de som følger firmaet ditt. Det å ha en plan for markedsføringen er noe du vil takke deg selv for senere.

Det å lage denne markedsføringsplanen, er ikke alltid like enkelt. Spesielt om du ikke har noen erfaring med markedsføring. Det første du må tenke grundig gjennom, er hvem du snakker til.

Du kjenner produktet ditt best, og vet hvem som er målgruppen. Det er viktig å være så spesifikk som mulig, når du produserer innhold.

Tenk gjennom kjønn, alder, hobby, hvor de bor og hvilken sivilstatus de har.

Om du ser for deg en spesifikk person basert på hvem den typiske kunden din er, vil det hjelpe deg mye i markedsføringen.

Motta gratis 500 ord!

SoMe-strategi

Det å ha en strategi på plass, kan virkelig gi din merkevare en dytt i riktig retning. I denne bør du som nevnt ha beskrevet kunden din nøye. Dette vil føre til at du hele tiden vet akkurat hvem du snakker til, og kan tilpasse innholdet deretter.

Det neste som har en høy grad av viktighet, er å være konsekvent med publisering. Vær også konsekvent når det gjelder stilen på det du publiserer. Bruk samme font, samme farger, og gi kunden en opplevelse av at det er lett å kjenne igjen din merkevare.

Du kan gjerne teste ut hvilken stil du liker best, og hva kundene responderer best på. Etter en kort stund med utprøving bør du imidlertid bestemme deg for en gjennomgående stil.

Hvor ofte skal du publisere? Det vil avhenge litt av hvilken bransje du er i. Her er alt mellom en gang om dagen, til et par ganger i uken et fint tall. Om du ikke er flink med tekster selv, bør du få et profesjonelt tekstbyrå til å skrive for deg.

Ulike sosiale medier som vises på skjermen

Publiseringsplan sosiale medier

Så hva publiserer du? Det er det store spørsmålet. Selv om dette vil avhenge av bransje, og hvilken plattform du bruker, kan vi gi deg noen hjelpsomme råd på veien.

Om du har Facebook som er av plattformene du bruker, handler poster her om både tekst og bilde.

Vær gjerne personlig, og la følgerne dine få ta del i litt av ditt liv. Dette må allikevel være relevant, og ikke bare et bilde av middagen din, uten en forklaring.

Kombinasjonen av et morsomt bilde, og en tekst som drar en parallell til relevansen er gull verdt.

Vi alle scroller på telefonene våre dagen lang, og det gjelder å skille seg litt ut. Vær heller ikke redd for å være avslappet, og bruke et hverdagslig språk.

Det finnes etter hvert mange apper, som kan hjelpe deg med selve publiseringen. Disse kan publisere innholdet for deg, på en dato og et tidspunkt du har bestemt på forhånd.

Det er likevel lurt å være pålogget for å svare på kommentarer etter hver gang du poster.

Ei dame som tenker på ulike sosiale medier

Hva er SoMe?

SoMe er en forkortelse som betyr sosiale medier. Sosiale medier inkluderer både Facebook, Instagram, Twitter og TikTok. Det finnes i tillegg en rekke mindre plattformer som vi nok vil se mer til fremover.

Det brukes etter hvert mange forkortelser på SoMe. En du må kjenne til når du skal markedsføre deg online er CTA.

Det står for «call to action», og er noe du bør bruke mye av i dine poster. Det betyr i praksis at du ber dine følger om å foreta seg noe etter å ha lest posten din.

Et eksempel kan være at du publiserer et gratis minikurs. En «call to action» vil da være å legge igjen mailadressen for å motta kurset på e-post.

En mobiltelefon som viser sosiale medier og deres brukere

SoMe verktøy

Det finnes mange verktøy du kan ta i bruk, for å optimalisere din SoMe markedsføring. Du vil finne en rekke instruksjons-videoer på nett, samt gode artikler som forklarer disse inngående.

Noen av de beste verktøyene er Google Analytics, BuzzBundle og Hootsuite. Disse vil hjelpe deg både med å analysere og planlegge bedre din SoMe tilstedeværelse.

Ulike strategier for markedsføring

Få hjelp til SoMe markedsføring!

En ting kan dessverre ingen av disse appene hjelpe deg med, og det er å skrive gode tekster. En god tekst kan bety vendepunktet for din bedrift.

Ta kontakt med Din Tekstforfatter i dag, og motta vårt gratistilbud på 500 ord. Er du klar for å oppleve vekst i din bedrift?

Motta gratis 500 ord!