48 38 14 88 post@dingruppen.no
En tale bør fremmes med lidenskap.

Tale 50 år

En jubileumstale bidrar til å markere en stor anledning. Ønsker du kanskje å tale til noen som fyller 50 år? Finn ut hvordan en 50-års tale blir best mulig – med en snert humor!

Å skrive tale til en som fyller 50 år er en fin måte å markere den store dagen på. Hyll en venn, mor, far, bror eller søster som fyller 50 med en unik og morsom tale.

Det å skrive tale er imidlertid lettere sagt enn gjort. Er du kanskje usikker på hva talen bør inneholde, eller hvordan den skal bygges opp? Og bør den kanskje inneholde litt humor?

Vi skal nå gi deg noen tips til hvordan du kan lykkes med en tale på 50 årsdagen. Underhold både «bursdagsbarnet» og gjestene, og sørg for at stemningen settes!

Du kan fortsatt skrive med penn.

Hvordan skrive tale til 50 årsdag?

Dersom du søker på «Tale 50 år» i søkemotorene vil du finne mange eksempler på 50-års taler. Bruk gjerne disse som inspirasjon når du skal skrive din egen tale.

Det er likevel viktig å huske at talen helst bør være unik. Unngå derfor å kopiere gratis taler du finner på nettet, selv om det kanskje frister om du har skrivesperre.

Vi anbefaler deg å begynne skriveprosessen ved å lage en disposisjon til 50 årstalen. Skriv ned noen stikkord, og bygg deretter videre på talen din når idéer dukker opp.

Det er ikke slik at en tale for 50 års-jubileum bygges opp på en viss måte. Du kan i utgangspunktet skrive talen slik du selv ønsker.

Å skrive en god tale krever konsentrasjon.

Innhold i tale til en som fyller 50 år

Mange samler familie og venner til en storslått feiring på 50-årsdagen. For å gjøre litt stas på bursdagsbarnet, er det vanlig å holde et par taler i løpet av dagen.

Men hva skal talen inneholde? En 50-åring har gjerne opplevd mye rart, og det er derfor mye du kan bygge talen på.

Du kan for eksempel nevne noen morsomme opplevelser dere har hatt sammen. Ellers er det ikke uvanlig å ha noen vitser med i talen. Disse handler kanskje om det å bli eldre.

Det er også morsomt å si noen ord om nyheter og hendelser som skjedde denne dagen for 50 år siden. Hva kostet en pakke smør for 50 år siden? Ble noen kjendiser født samme dag?

En 50-årsbursdag har mange lys på kaken.

Lykkeønskninger til jubilanten

I en tale til 50 års jubilanten kan det være greit å også snakke litt om fremtiden. Del gjerne noen lykkeønskninger, og avslutt for eksempel talen med å skåle for 50 nye, fine år.

Du kan også bare avslutte med et enkelt «skål for jubilanten», dersom du vil holde talen enkel.

Latter er ofte viktig å fremkalle i taler.

Morsom tale til jubilant

Du kan også vinkle tale til 50 års jubilanten litt humoristisk. Noen av gjestene begynner kanskje å dra på årene. Disse kan kanskje si litt om hva jubilanten har i vente.

Mange synes det er morsomt å komme med noen sleivspark til jubilanten, og gjør kanskje litt «narr» ut av alderen til vedkommende.

Du kjenner jubilantens humor best. Talen trenger selvfølgelig ikke gjøre narr av alderen i det hele tatt, dersom du tror dette ikke vil falle i god jord.

En tale til 50 års-feiringen kan også bli morsom ved hjelp av vitser, rim eller sanger. Mulighetene er uendelige.

Til syvende og sist handler tekstforfatting kun om penn og papir som lager magi sammen.

Trenger du hjelp til å skrive tale?

En tale til en jubilant som fyller 50 år kan være et hyggelig innslag når dagen skal feires. Talen bidrar til god stemning, og er et tradisjonsrikt innslag på jubileumsfester.

En tale er ikke bare koselig å få servert for jubilanten, den er også underholdende for gjestene. Er du usikker på hvordan du skal lage en tale til 50 år gamle bursdagsbarn?

Din Tekstforfatter kan skrive tale til 50-årsjubileum for deg. Vi tar utgangspunkt i opplysningene du gir oss, og lager en tale som er både original og minneverdig.

Ta kontakt med oss i dag om du har noen spørsmål. Du kan enkelt bestille talen nedenfor!