48 38 14 88 post@dingruppen.no
Tale skrevet på et ark

Tale fra forlover

En tale forlover formidler til brud, brudgom eller brudepar, er ofte et av høydepunktene under bryllupets mange taler. Finn ut hvordan du lykkes med din forlovertale!

Er du forlover for brud eller brudgom? Da forventes det ofte at du skal holde en liten tale til vedkommende.

Du skal kanskje tale til din beste venninne eller kamerat, og er derfor opptatt av at talen skal bli best mulig. Hvordan lage en vellykket tale fra forlover til brud eller brudgom?

Forlovertaler bør være morsomme og litt rørende, samtidig som du trekker frem positive sider ved bruden eller brudgommen. Vi skal nå se på hvordan du lykkes med dette!

Oppbygning på tale fra forlover

En tale forlover skal formidle til brud eller brudgom, er ofte en av de morsomste talene i bryllupet.

Du kjenner sannsynligvis vedkommende bedre enn de fleste andre i rommet, og kan derfor dele morsomme historier om bruden eller brudgommen som de andre ikke har hørt om.

Men hvordan bygge opp en tale fra forlover? En forlovertale bør inneholde visse elementer.

 

  • Fortell at det er en ære å være valgt som forlover.
  • Presenter deg selv kort for de andre gjestene, fortell for eksempel hvor lenge du har kjent bruden eller brudgommen, hvordan dere møttes og lignende.
  • Fortell litt om felles interesser du og brud/brudgom har.
  • Fortell gjerne om noe morsomt dere har opplevd sammen (unngå helst å fortelle altfor pinlige historier om ekser, fyll, festing osv.)
  • Si noen ord om brud/brudgoms valg av partner. Hvordan utfyller paret hverandre? Inkluder gjerne noen positive ord om partneren. Si gjerne at vedkommende er heldig som har fått akkurat din venn som partner.
  • Fortell at du setter pris på vennskapet
  • Skål for det ferske brudeparet! Lykkeønskninger er vanlig å inkludere.
En vegg hvor det står emotions. Brukes for å få frem tydeligheten av humor i taler

Humor i forlovertale

En tale forlover skal fortelle til sin kanskje beste venninne eller kamerat, kan gjerne inneholde litt humor.

Det er en grunn til at akkurat du har blitt valgt som forlover, og dere har sikkert opplevd mye morsomt sammen opp gjennom årene.

Det er vanlig å fortelle en litt morsom eller småpinlig historie om bruden eller brudgommen, men pass på at du balanserer eller modererer fortellingen. Husk at familien er til stede.

Du kjenner sannsynligvis brudgommen eller bruden bedre enn de fleste andre, og vet nok best selv hvor den nygiftes grense går når det kommer til humor og vennskapelig erting.

Flere ark med mye tekst

Hvor lang skal tale fra forlover være?

Tale forlover formidler til brudgom eller brud trenger ikke være så altfor lang. Husk at en tale ofte blir kjedelig dersom den varer i mer enn fem minutter.

Forsøk derfor å holde talen mellom ett og fem minutter lang. Her gjelder kvalitet fremfor kvantitet. En kort forlovertale kan i mange tilfeller være bedre enn en lang.

En mann som skriver i en notatblokk

Få hjelp med din forlovertale

Dersom du trenger en tale som forlover, er det fort gjort å få litt nerver. Du ønsker naturligvis å levere en best mulig tale til bruden eller brudgommen.

Noen ganger er det vanskelig å strukturere talen slik at den blir bra, eller å vite hva du eventuelt bør kutte ut.

Skriv gjerne ned noen stikkord og minneverdige historier, og la Din Tekstforfatter ta seg av talen din. Vi sørger for at talen din blir akkurat passe morsom og rørende.

En tale forlover deler med brud eller brudgom er et minneverdig øyeblikk, og vi sørger for at talen din blir best mulig. Bestill din tale nedenfor i dag – raskt og enkelt!