48 38 14 88 post@dingruppen.no
En mikrofon hvor moren til bruden kan holde tale

Tale til bruden fra mor

Planlegger du å holde tale i din datters bryllup? Da bør du skrive en minneverdig, unik og personlig tale. Finn ut hvordan man lykkes med tale til bruden fra mor!

En tale til bruden fra mor er et fint innslag i bryllupet, og ikke minst tradisjonsrikt. Det er ofte store forventninger til nettopp denne talen. Men hvordan lykkes med talen?

Som brudens mor har du sannsynligvis mange fine historier som kan fortelles i bryllupet. Det er imidlertid viktig at talen ikke blir for lang.

I tillegg til å tenke på lengde, er det viktig å sørge for at talen får en god og logisk struktur. Vi skal nå dele noen tips for hvordan en tale til bruden fra mor kan skrives.

Brudens tale – oppsett

En tale til bruden fra mor bør ha et ryddig og logisk oppsett. Mange synes det er utfordrende å få til en god oppbygning på talen sin.

Det er lurt å sørge for at bryllupstalen har en rød tråd. Ha gjerne et unikt tema i talen, som at hvert avsnitt begynner med en lignende setning.

Du kan også lage en tale til bruden fra mor på rim, om du ønsker å være kreativ. Eventuelt kan du lage bryllupstalen som en fortelling om bruden.

Ei dame som skriver en bryllupstale med datamaskinen på fanget

Lengde på bryllupstale fra mor

En bryllupstale fra mor til datter bør – i likhet med de fleste andre taler – ikke være for lang. Normalt sett er det mer enn nok om talen varer i mellom ett og fem minutter.

En svært lang tale kan gjøre at gjestene som lytter blir rastløse. Du kan gjerne lese opp talen høyt før bryllupet, og ta tiden på dette. Da kan du kutte ned eller utvide talen om nødvendig.

Notisblokk, penn og mobil i veske

Innhold i tale til bruden fra mor

Når du skal tale til din datter finnes det mange tips til innhold du kan ha med i talen. Du kan for eksempel si noen ord om brudens barndom og hennes unike egenskaper.

Husk at talen også bør si noen ord om brudgommen. Kanskje du kan nevne at bruden og brudgommen passer perfekt sammen, og at de fremhever hverandres beste sider?

Som brudens mor bør du også si noen ord til din nye svigerfamilie. Slik sørger du for at ingen føler seg utelatt fra talen din. 

Søkemotoren google, hvor du kan søke etter gratis taler på nett

Ferdige taler gratis på nett

Det å skrive en tale til bruden fra mor kan være utfordrende. Kanskje du sliter med å finne inspirasjon til talen? Da er det lett å ty til ferdige taler du finner gratis på nett.

Ferdige gratistaler er imidlertid ikke spesielt personlige eller unike. Bruk heller slike taler som inspirasjonskilde til din egen tale. Husk likevel at det er varierende kvalitet på talene.

Dersom du ønsker å være på den sikre siden, er det bedre å få en profesjonell taleskriver til å lage talen din. Da vet du at talen er unik og at den blir personlig.

En blomsterbukett som blir brukt i bryllup

Trenger du hjelp med tale til bryllup?

Hvis du er usikker på hvordan du skal lage tale til bruden fra mor, finnes det heldigvis hjelp å få. Din Tekstforfatter lager skreddersydde og unike taler på bestilling – fra bunnen av.

Det eneste du trenger å gjøre, er å gi oss noen stikkord om bruden, brudgommen og andre relevante ting. Vi vil så lage en personlig og minneverdig bryllupstale for deg.

Du kan bestille bryllupstale nedenfor i dag. Vi leverer en ferdig tale i løpet av kort tid!