48 38 14 88 post@dingruppen.no

Teknisk skribent

En teknisk skribent har en finurlig oppgave. Ikke alle tekster skal nemlig være så lettbeinte og kreative. Selv om vi liker disse best, passer det seg rett og slett ikke alltid. Noen ganger må tekstene simpelthen være rett frem og konkrete.

Her skal det ofte spilles på presist språk, slik at budskapet kommer frem tydelig. Det er da en teknisk forfatter må komme til unnsetning.

En teknisk skribent skroter mange versjoner før han blir fornøyd med teksten.

Hva er en teknisk skribent?

En teknisk skribent skriver tekster til tekniske dokumenter, slik som bruksanvisninger. Her skal tekniske informasjon vedrørende produkter kommuniseres i klarspråk til en kunde.

Det er viktig at en teknisk forfatter holder språket minimert til det nødvendige. Samtidig må den tekniske dokumentasjonen være omfattende nok til at leseren forstår hvordan han skal sette sammen produktet.

Teknisk forfatter lønn

En teknisk forfatter er gjerne spesialisert innenfor sin retning. Det er vanligst at disse jobber i tekstbyråer som har et samarbeid med bedrifter innenfor spesifikke bransjer. For eksempel vil IKEA benytte seg av en teknisk forfatter fra et byrå til sine bruksanvisninger.

Det er ofte slik at en teknisk forfatter kun jobber med denne typen tekster. Siden yrket er såpass spesialisert, så kan en teknisk forfatter tjene alt fra 400,000 kr til 1 million, og for så vidt mye mer om byråene mener det er verdt det. Posisjonen er tross alt ettertraktet.

En teknisk skribent tjener mye penger i følge statistikkene.

Bli teknisk skribent i dag!

Ønsker du å bli en skribent innenfor tekniske emner? Det finnes mange gode muligheter for dette. Helst skal du ha utdanning innenfor denne fagretningen før du setter i gang med arbeidslivet. Dette skal da helst skje innen fagretningen, men det er også mulig å få jobb gjennom andre studier.

Vi søker i Din Tekstforfatter en teknisk skribent som i tiden fremover kan ta på seg oppdrag. Dersom du synes vårt firma er interessant, så kan du kontakte oss i dag!