48 38 14 88 post@dingruppen.no
Tekst skrevet på et ark

Tekst

Tekst er noe vi finner overalt – både i bøker, aviser og på nettsider. En tekst lar leseren innhente informasjon, og er et nyttig verktøy innen både vitenskap og markedsføring.

Det er imidlertid avgjørende at din tekst er velskrevet for at den skal ha ønsket effekt. Vi skal nå se nærmere på hva som utgjør en god tekst, og hvordan din tekst kan bli best mulig.

Motta gratis 500 ord!

Hva er egentlig tekst?

Tekst kan være så mangt, men defineres gjerne som en trykt eller skrevet samling av ord som til sammen danner meningsfullt innhold.

Dette betyr at teksten skal være koherent, altså sammenhengende. Teksten bør også ha et emne eller omhandle et spesifikt tema, slik at ønsket budskap mest mulig effektivt kan nå fram til leseren.

En tekst består av bokstaver og symboler som til sammen danner ord og setninger.

Setningene bør utformes slik at teksten totalt sett formidler informasjon til leseren – enten det er informasjon om et produkt, en tjeneste eller en fiktiv fortelling.

En mann som skriver en god tekst på datamaskinen sin

Hva kjennetegner en god tekst?

En velskrevet tekst har først og fremst god flyt. Dette oppnås ved at tekstforfatteren har gode språklige kunnskaper, samt god skriftlig fremstillingsevne.

Her er det for eksempel en fordel å kunne språket en skriver på flytende basis. En god tekst bør også være fri for grammatiske feil eller skrivefeil.

Foruten det rent språktekniske, bør en god tekst være interessant og fengende å lese. Det er for eksempel lurt å fange leserens oppmerksomhet tidlig i teksten, slik at vedkommende vil ønske å lese videre.

Er det for eksempel en fiktiv fortelling som skal formidles, bør forfatteren ta i bruk prinsipper innen dramaturgi.

Ikke alle tekster trenger å ha en spenningskurve. Dette gjelder for eksempel faktabaserte tekster i skolebøker og leksikon.

Hvordan din tekst bør utformes, er med andre ord helt avhengig av sjanger og formål. Et godt, meningsfullt og flytende språk er imidlertid fellesnevnere som går igjen i enhver god tekst.

To bøker som viser sider med tekst

Hvordan sette i gang?

Dersom du ikke har mye erfaring med skriving fra før, kan det å utforme en tekst av høy kvalitet virke nesten umulig.

Du vet gjerne ikke hvor du skal begynne, hvilke søkeord du bør inkludere, eller hvordan du skal presentere innholdet best mulig. Derfor kan det være greit å få hjelp av et profesjonelt tekstbyrå.

Et tekstbyrå kan levere tekst til både bedrifter og privatpersoner, og du kan motta tekster i alle sjangre.

Med en tekst av god kvalitet kan du få flere klikk på bloggen eller nettbutikken din, eller imponere med en velskrevet søknad neste gang du søker jobb.

Med et tekstbyrå i ryggen kan du være sikker på at din tekst er optimalisert for mottakerne.

En mann og en dame som arbeider med digital markedsføring strategier

Vi skriver tekstinnhold for deg

Enten du trenger tekst til bedriftens markedsføringskampanje, oversettelser av allerede eksisterende tekst, produktbeskrivelser eller noe annet, kan vi i Din Tekstforfatter lage teksten for deg.

Vi har lang erfaring med å skrive tekst i alle slags sjangre, inkludert manus, artikler, bloggposter og lignende.

Vi lar deg dessuten teste våre skrivetjenester gratis. Slik kan du se med egne øyne at kvaliteten vi leverer er utmerket.

Motta 500 ord kostnadsfritt i dag, helt uten forpliktelser eller krav. Kontakt oss i dag for mer informasjon om våre skrivetjenester!

Motta gratis 500 ord!