Tekstforfatter journalist
Det er mange likheter mellom en tekstforfatter og en journalist, selv om arbeidsoppgaver og fremgangsmåte kan være noe ulikt.
Mange utdannede journalister jobber med innholdsmarkedsføring og tekstforfatting, og derfor er det ikke uvanlig å sammenligne disse to yrkene.
Det finnes også utdannede innholdsprodusenter som jobber i redaksjoner med nyheter og aktuelle begivenheter.
Vi skal nå se på noen av likhetene og forskjellene mellom disse to yrkene, og hvordan de jobber med å fremstille innhold og informasjon!
Trenger du hjelp fra en tekstforfatter med erfaring som journalist? Vårt team har flere med denne erfaringen! Fyll ut skjemaet nedenfor, så mottar du de første 500 ordene gratis!
Motta gratis 500 ord!
Tekstforfatter definisjon
En tekstforfatter skriver tekster i en rekke ulike sjangre for bedrifter og selskaper som ikke har interne skribenter.
Den viktigste jobben til en tekstforfatter er å skrive innhold som treffer bedriftens målgruppe, og får frem budskapet på en engasjerende og informativ måte.
Mange tekstforfattere jobber også med å SEO, og synliggjøring av digital innhold i søkemotorer. Tekstforfattere jobber som regel ikke innenfor et spesifikt fagfelt, men kan skrive om alle slags ulike emner og tema.
De bygger tekster som er skreddersydd for den plattformen de skal publiseres på, og tar målgruppe og innholdets formål i betraktning.
Journalist definisjon
Journalister arbeider med å samle informasjon og formidler dette i ulike medier som for eksempel radio, nettaviser, TV, magasiner eller vanlige papir aviser.
Disse sakene handler ofte om aktuelle nyheter og begivenheter. Noen journalister jobber spesifikt med et område som for eksempel TV-journalister, radio-journalister eller med magasinjournalistikk.
Journalister som er ansatt i en redaksjon vil også som regel jobbe innenfor et spesifikt område. Dette kan for eksempel være underholdning, utenriks, kultur, nyheter eller sport.
Dette er en mer utbredt arbeidsmåte i større redaksjoner, mens i mindre lokalaviser vil journalister jobbe med å dekke mange ulike områder.
Slike journalister kan sammenlignes med tekstforfattere som også arbeider med mange ulike emner og sjangre.
Typiske arbeidsoppgaver for en journalist kan innebære å samle informasjon gjennom å gjøre intervjuer og ta bilder og videoer.
Deretter vil de bearbeide denne informasjon ved å klippe sammen videoer, lage artikler og legge ved eventuelle bilder.
Når informasjonen og saken er klar, blir dette presentert for lyttere, lesere og seere gjennom reportasjer og artikler.
Likheter mellom journalister og tekstforfattere
Selv om en journalist og en tekstforfatter har ulike stillingstitler og arbeidsoppgaver, er det fortsatt noen områder som er like innenfor begge yrkene.
Begge yrkene handler om å gjøre research og finne informasjon som deretter skal presenteres for et publikum. Tekstforfattere jobber bare med tekst, mens en journalist kan benytte seg av andre medier som bilder og videoer.
Forskjellen på innholdet ligger i måten det blir presentert og utformet på. En tekstforfatter jobber med å skrive innholdet slik at en viss målgruppe skal kunne relatere til det.
På den andre siden jobber journalister som regel mer generelt med å legge frem konkrete fakta.
I noen tilfeller kan journalister også jobbe med spesifikke målgrupper, som for eksempel hvordan de skal presentere nyheter for ungdom.
Både tekstforfattere og journalister har en god skriftlig fremstillingsevne og som regel er de gode til å jobbe under press og kan skrive fort.
Mange journalister jobber med innholdsmarkedsføring og tekstforfatting, da dette gir mer frihet til å bruke kreativitet og snakke direkte med en målgruppe.
Tekstforfatter med journalisterfaring!
Trenger du hjelp av en tekstforfatter som er utdannet journalist? Din Tekstforfatter har flere av denne typen skribent i våre rekker!
I dag kan du dessuten prøve ut våre tekstforfattere helt gratis. Alt du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet nedenfor! Da mottar du 500 ord helt gratis og uforpliktende.