48 38 14 88 post@dingruppen.no
Tekstforfatter erfaringer tilsier at det å skrive med blyant nok er litt av moten!

Tekstforfatter ledig stilling

«Tekstforfatter ledig stilling» lyser det fra annonsen foran deg. Skal du tørre å søke? Vi tror at mange er flinkere til å skrive enn de kanskje er klar over selv!

Dersom du vurderer å jobbe som tekstforfatter, er det imidlertid visse kvaliteter som bør være på plass. Kjærligheten for tekst er én ting, mens kunnskap om rettskriving og grammatikk er en annen ting.

Vi skal nå se nærmere på hva du bør tenke over før du sender inn en søknad på en ledig stilling som tekstforfatter.

Som tekstbyrå vet vi også nøyaktig hva arbeidsgiveren ser etter, og skal derfor gi deg noen gode tips til selve jobbsøknaden.

Øk sjansen for at en ledig stilling som tekstforfatter blir din!

En stilling som tekstforfatter innebærer en krevende jobb.

Hvilke kvaliteter bør en tekstforfatter ha?

Som tekstforfatter bør du først og fremst trives med å skrive. Noe av det viktigste med en hvilken som helst jobb i en hvilken som helst bransje, er å trives med det du gjør.

Du bør heller ikke ha noe imot tidsfrister og korte deadlines. I mange tilfeller må tekstene du skriver leveres på nokså kort varsel.

Ellers bør du selvfølgelig ha evnen til å skrive gode og fengende tekster. Teksten bør flyte godt, være lettlest og vekke interesse hos leseren. Å mestre dette krever øving.

Husk at jo mer du skriver, jo lettere vil det bli å utforme velskrevne tekster. Gi derfor ikke opp drømmen om å bli tekstforfatter dersom du får negative tilbakemeldinger i starten.

En arbeidsgiver som utlyser en tekstforfatter ledig stilling vil i de fleste tilfeller også kreve at du er god på rettskrivning og norsk grammatikk.

God skriftlig fremstillingsevne er gjerne ikke alle forunt, spesielt ikke under tidspress. Det finnes heldigvis tekstforfatter-kurs du kan delta på dersom du ønsker å finpusse på skriveteknikken din.

I tillegg bør du være idérik og kreativ dersom du skal klare å skrive tekster for et tekstbyrå. Husk at du som regel ikke kan velge tema selv når du skal skrive en tekst.

Arbeidsgiveren vil ofte gi deg skriveoppdrag med spesifikke temaer. Dette betyr at du må kunne sette deg inn i ukjente eller intrikate temaer på kort tid, og levere tekster av høy kvalitet.

  • Du bør like å skrive
  • Du må kunne forholde deg til deadlines
  • Du må kunne levere tekster med god flyt
  • Du kan levere tekster uten skrivefeil og grammatiske feil
  • Du bør ha god skriftlig fremstillingsevne
  • Du bør være kreativ

 

I en søknadsprosess, er søknad og CV-en unektelig veldig viktig.

Tekstforfatter ledig stilling – bør du søke?

Dersom du tilfredsstiller punktene nevnt ovenfor, er sjansen stor for at du kan bli en dyktig tekstforfatter.

Vi har et team av erfarne tekstforfattere som kan hjelpe deg med å skrive jobbsøknad til en tekstforfatter ledig stilling.

Med en velskrevet søknad vil du lettere komme deg gjennom nåløyet, slik at du får vist arbeidsgiveren hva du er god for.

Husk at vi også har kurs for tekstforfattere, slik at du kan bli en enda bedre skribent. Dette kan igjen øke sjansen for at du kaprer en ledig stilling som tekstforfatter.

Kontakt oss i dag om du har spørsmål om hva som kreves for å bli en god tekstforfatter!