Tekstforfatter Tips
Lyst til å bli en bedre skribent? Da kan du lære mye av en tekstforfatter! Her er våre topp 4 tips som kan hjelpe deg med å bli enda mer skrivekyndig.
Vi i Din Tekstforfatter elsker å skrive for alle typer bransjer. Vi finner en glede i norsk språk, og mener det er mulig å skape gode tekster, uansett hva de skal handle om.
Siden vi arbeider med skriving på fulltid, er det mange som lurer på om vi har noen gode tips når det kommer til å lage leservennlige tekster som engasjerer og inspirerer. Det har vi selvsagt!
Her finner du fire tips fra oss, som kan hjelpe deg til å trylle med ord, skape mer engasjement, eller rett og slett bli en bedre skribent.
Dersom du liker våre tips, tilbyr vi også spennende skrivekurs. Du kan registrere deg for kurset i skjemaet nedenfor!
Meld deg på skrivekurs!
1. Vil du bli god på å skrive må du lese – mye
Det er ingen hemmelighet at gode skribenter også leser mye. Jo mer vi leser av ulike tekster, desto mer inspirasjon får vi når vi selv skal skrive.
Ved å lese mye øker vi også ordforrådet vårt, blir mer kreative og lærer nye teknikker når det kommer til å sette sammen gode setninger.
Hvis du vil bli flink til å skrive, bør du ikke bare lese et par artikler i avisa hver dag, eller bra raskt gjennom et magasin.
Du bør sette av tid til å lese lengre feature-saker, sjekke ut bedriftsblogger, bli inspirert av korte noveller og lange romaner.
2. Synonymordboka er din beste venn
Språk er naturligvis viktig når det kommer til å skrive tekster, og du kan ikke bare belage deg på å skrive feilfritt norsk.
Du må også ha et rikt vokabular. Dette vil være med på å skape mer levende og spennende tekster.
En god skribent har et variert ordforråd, og er godt kjent med synonymordboka. Du bør gjøre det til en vane å sjekke opp ord regelmessig mens du skriver, for å oppnå nyanser i språket ditt.
Eventuelt bør du lese gjennom tekstene dine når de er ferdige, og stoppe opp ved ord du bruker ofte. Finn et godt synonym, så skal du se at teksten umiddelbart blir bedre.
3. Ikke vær redd for å be noen se over tekstene dine
Hovmod står for fall – og de som er for stolte til å be andre om hjelp ender som regel opp med dårligere tekster enn de som ikke er redde for den røde pennen.
Uansett om det er en kollega, en venn eller et familiemedlem du stoler på – bør du gjøre det til en vane å be noen kvalitetssjekke tekstene dine hvis du ønsker å forbedre dem.
Det er ikke uvanlig at skribenter blir blinde for egne feil. Ei heller er det unormalt at en tekst blir bedre og bedre for hver person som får komme med en tilbakemelding. Be om hjelp når du kan, og vær åpen for endringer.
4. Skriv med intensjon mot en spesifikk målgruppe
En tekst uten mål og mening, vil raskt virke rotete og umotivert. Hvis du skriver bare for å skrive, bør du gjøre dette i en dagbok.
Er formålet med teksten din at den skal publiseres og bli lest av andre enn deg selv, bør du alltid finne ut av hvem du skriver for, og hva poenget med teksten er.
Tenk nøye gjennom hvem du skal rette deg mot i teksten din før, under og etter skrivingen. Finn din stemme, og hold deg til den.
Dette vil være med på å skape en mer helhetlig tone, og teksten vil føles mer komplett. Forsøk også å finne ut hva hensikten med teksten er.
Hvis du for eksempel ønsker at en leser skal utføre en handling etter å ha slukt teksten din, bør du forsøke å lede vedkommende til å handle gjennom selve teksten du skriver.
Din Tekstforfatter hjelper deg!
Synes du det er utfordrende å skrive tekster folk virkelig vil lese? Har du en bedriftsblogg som ikke konverterer? Eller sliter du med å formulere deg i en søknadstekst?
Uansett hva det er du skal skrive, kan en dyktig tekstforfatter ofte være til hjelp. Vi kan både skrive tekstene for deg, og kurse deg i å bli en bedre tekstforfatter.
Dersom du fyller ut skjemaet nedenfor, kan du ta del i vårt nye skrivekurs! Vi ser frem til å høre fra deg!