48 38 14 88 post@dingruppen.no
Fra ide til produksjon, har innhold en lang vei.

Tekstforfatting under lupen

Tekstforfatting handler enkelt og greit om å skrive tekster. Tekst finnes i en rekke ulike sjangre, og inkluderer alt fra artikler og reklametekster, til skjønnlitteratur og poesi.

Tekstforfatting kan være krevende, spesielt dersom du ikke har mye erfaring med å skrive tekster fra før.

Vi skal nå se nærmere på hvordan tekstforfatting kan gjennomføres på en mest mulig effektiv måte. I tillegg skal vi dele noen gode skrivetips du kan få bruk for neste gang du skal forfatte en tekst.

Å skrive tekster kan være både givende og morsomt dersom du kan noen grunnleggende «kjøreregler».

Motta gratis 500 ord!

Tekstforfatting – slik skriver du mer effektivt

Når du skal skrive en tekst bør du først og fremst ha en plan for hva du skal skrive om. I noen tilfeller kan du ha fått utdelt en oppgave, mens andre ganger står du fritt til å velge tema.

Uansett hva som gjelder i din situasjon, kan det være smart å starte med å lage en tekstdisposisjon. Skriv ned stikkord for overskrifter og temaer du kan ta opp.

Tekstforfatting er også enklere dersom du har en god skriveteknikk. Dette handler blant annet om å kunne skrive så raskt og effektivt som overhodet mulig.

Både profesjonelle tekstforfattere, markedsførere og studenter må ofte forholde seg til strenge deadlines når tekst skal skrives. Ved å lære deg touch-metoden kan skrivingen gå som en lek!

Arbeidsro er også viktig innen tekstforfatting. Noen evner å stenge ute bråk og trafikkstøy, mens for andre er det avgjørende å ha ro rundt seg når en tekst skal skrives.

Tilhører du sistnevnte gruppe kan du med fordel ha et eget kontor eller en frisone der du får den arbeidsroen du trenger. Slå av mobilen og unngå å ha TV i samme rom som du arbeider.

Når du skal skrive er det kun blyant/tastatur og litterære virkemidler, med en dose kreativitet.

Skrivetips

Det kan være utfordrende å lage interessant og fengende innhold når du skal skrive en tekst. Du ønsker tross alt at noen faktisk skal lese det du skriver (uten å sovne!).

La deg inspirere av bøker, TV, film, venner, musikk, omgivelser… ja, hva som helst som får de små grå til å blomstre av kreativitet. Ta også pauser innimellom, slik at du ikke mister konsentrasjonen.

Tekstforfatting blir også enklere dersom du deltar på et skrivekurs. Det arrangeres for eksempel skrivekurs på nett som gir deg en grundig gjennomgang av viktige prinsipper innen tekstforfatting.

Et slikt kurs kan ofte tas ved siden av jobb eller studier, og er perfekt for deg som ønsker å bli en bedre skribent!

Til syvende og sist handler tekstforfatting kun om penn og papir som lager magi sammen.

Få hjelp til skriving og korrekturlesing

Tekstforfatting er kanskje ikke for alle. Dersom du ikke finner tid eller inspirasjon til å skrive egne tekster, er det heldigvis mulig å få skrivehjelp.

Din Tekstforfatter kan blant annet hjelpe deg med å skrive alt fra personvernerklæringer til markedsføringstekster, manus, artikler og pressemeldinger. Våre innholdseksperter skriver alltid fengende tekster av høy kvalitet!

Vi kan også hjelpe deg med korrektur eller språkvask hvis du allerede har forfattet din egen tekst. Tekstforfatting er enklere å mestre dersom du får tilbakemeldinger på hva som er bra og mindre bra underveis.

La oss korrekturlese teksten din slik at du ser hva som kan gjøres bedre til neste gang. Kontakt oss i dag for mer informasjon om tekstforfatting!

Motta gratis 500 ord!