48 38 14 88 post@dingruppen.no
Et godt headset er fint å ha for transkribering av lydopptak.

Transkribering av lydopptak

Transkribering av lydopptak innebærer helt enkelt å skrive ned hva som blir formidlet i opptaket. Det er derimot enklere sagt enn gjort. Ofte er for eksempel lyden dårlig.

Det kan fort ta timevis å transkribere et lydopptak på et titalls minutter. Dersom du skal bryne deg på oppgaven, bør du ha litt erfaring.

Ønsker du hjelp til transkribering av samtale? Bestill transkribering nedenfor!

Hva er transkribering?

Transkribering er kort definert som «notering av tale.» I flere sammenhenger er det nyttig å transkribere. For eksempel er transkribering av intervju på masteroppgave en hyppig forespørsel vi mottar.

Det kan også være nyttig med transkribering av samtale for journalister selvfølgelig. Dette er allikevel en jobb de gjerne velger å gjøre selv. Trenger du hjelp derimot i en hektisk hverdag, bistår vi gjerne!

Lydopptak til transkribering av samtale bør gjøres med utstyr av høy kvalitet.

Krav til transkribering

Det finnes flere forskjellige krav til transkribering. De aller fleste kunder har allikevel ikke store forventninger, så lenge innholdet holdes på linje med det som tales.

Majoriteten har krav til merking av navn, samt notering av akkurat hva som sies. Noen legger på et krav om notering av hvordan ting sies. Da inkluderes latter, pauser, og lignende.

Det finnes også enkelte tilfeller hvor det er nyttig med tidsstempel. Dette vil gjøre det enklere å finne frem til hvor mange minutter og sekunder inn i lydopptaket noe sies.

Et intervju bør helst tas opp med en skikkelig god mikrofon.

Hvordan transkribere?

Transkribering av lydopptak er ingen vanskelig oppgave. Alt du trenger er lydfilen og ett program å skrive i. Du kan eventuelt skrive ned med penn og papir. Det er allikevel sjeldent fornuftig.

Prosessen er ganske rett frem, og du lærer deg raskt hvordan du transkriberer. Noen proffer foretrekker en fotpedal som lar deg pause/starte lydopptaket.

De aller fleste klarer seg derimot med et skriveprogram og et transkriberingsprogram.

Et program for transkripsjon er fint å ha.

Transkribering i program

I dag finnes det flere program for transkribering. Disse lar deg blant annet senke og øke hastigheten på avspilling, sette inn tidsstempel, og ofte også skrive direkte i programmet.

Tekstfilen du oppretter ved transkribering av lydopptak i programmet, kan eksporteres. På den måten får du utført all jobben innen transkribering i ett og samme program.

De aller fleste programmer baserer seg på de samme funksjonene. Din Tekstforfatter foretrekker programmet fra Wreally, grunnet deres brukervennlighet.

Kunstig intelligens sørger for å tolke språk, men ikke optimalt enda.

Auto transkribering

Kunstig intelligens har med årene utarbeidet en fantastisk forståelse for språk. Du kan snakke til telefonen, og den kan forstå mye av det du sier. Dette gjelder spesielt på engelsk.

Derfor er det naturlig å lure på om auto transkribering er mulig. Dessverre er det slik at dette går særdeles dårlig på norsk. Jobben med å fikse opp i alle feilene blir større enn originaljobben.

På engelsk kan derimot de beste programvarene gjøre en flott jobb. Det er allikevel anbefalt å be en profesjonell transkribent om å gå over dette innholdet.

Hukommelse og tankesett er viktig for transkripsjon.

Transkribering jobb

En jobb som transkribent kan være meget spennende. Her får du mest sannsynlig høre både spennende historier innen journalistikken, og nye trender innen forskning.

På den andre siden er det ingen rom for kreativitet. Du er tross alt nødt til å skrive ned akkurat det som sies, slik at en transkribent og tekstforfatter har to veldig ulike roller.

Dersom du ønsker å transkribere enten frilans, deltid, eller fulltid, er vi interesserte i å høre fra deg! Din Tekstforfatter opplever stor pågang av prosjekter innenfor transkripsjon.

Pengegris for sparepengene.

Transkribering pris

Transkribering pris avhenger av tidsbruken. Din Tekstforfatter har en timepris på 1,400 kr, og vi anslår en tidsbruk på 4 timer for 1 time med lydopptak.

Allikevel er ikke dette noen garanti. Ofte opplever vi lydopptak med dårlig kvalitet. Dersom lyden er dårlig, og dialekten for eksempel er brei på toppen av dette, blir jobben vanskelig.

Derfor er et godt tips til deg å sørge for høy lydkvalitet og tydelig tale. Transkribering av lydopptak trenger ikke å bli dyrt dersom vi hører bra!

Høyt fokus er viktig når en jobber med transkribering.

Motta hjelp i dag!

Trenger du hjelp til transkribering av lydopptak? Din Tekstforfatter har jobbet i mange år med transkripsjon. Vi vet hvordan vi kan levere de beste resultatene for deg!

Klikk nedenfor, og bestill transkribering hos Din Transkribent!