48 38 14 88 post@dingruppen.no
Transkribering fra byrå blir ofte utført ved hjelp av det beste utstyret.

Transkribering byrå

Transkribering fra byrå er en tjeneste mange velger. Det handler ganske enkelt om at å gjøre jobben selv fort kan gi et par unødvendige hodepiner.

Byråer, slik som oss i Din Tekstforfatter, har jobbet med transkribering i en årrekke. Dermed vet de beste teknikkene for å kunne levere det beste resultatet raskt og enkelt.

Trenger du hjelp fra et transkriberingsbyrå i dag? Fyll ut skjemaet nedenfor, så mottar du de første 500 ordene helt gratis hos oss. Tilbudet er uforpliktende og risikofritt!

Motta gratis 500 ord!

Transkribere lydfiler

Det å transkribere lydfiler er i dag enklere enn noensinne, grunnet teknologiens utvikling. Alt kan i dag gjøres digitalt, der en laster opp og skriver ned i ett og samme program.

En transkriptør skal i grunn bare ha et godt øre for språk, så ordner resten seg. Allikevel er det selvfølgelig noen krav og regler som skal følges.

Krav til transkribering og regler som en bør følge har vi kort gått gjennom nedenfor.

Et godt headset er fint å ha for transkribering av lydopptak.

Krav til transkribering

Krav til transkribering blir satt av kunden. Her kan det for eksempel være et krav om verbatim transkribering. I praksis innebærer dette at hvert eneste ord skal fanges opp.

Det fører selvfølgelig til en stor utfordring, og det kan spise mye tid. Vi anbefaler ikke verbatim transkribering med mindre dette er helt nødvendig for oppdraget.

Andre krav kan relatere til tidsstempler, navneføring, og andre tekniske elementer. En god tommelfingerregel er at jo flere krav, jo høyere blir prisen.

Et program for transkripsjon er fint å ha.

Transkribering regler

Det finnes enkelte transkriberingsregler som enhver transkriptør må følge. For eksempel skal det alltid markeres navn med kolon etter, slik at personen som snakker enkelt kan identifiseres.

Det bør dessuten, med mindre verbatim transkribering forespørres, kuttes ned på unødvendig arbeid. Dette gjelder selvfølgelig spesielt for de som jobber med timepris basert på arbeid.

God lyd er det viktigste ved transkribering.

Auto transkribering

Auto transkribering er, til motsetning av manuell transkribering utført av mennesker, utført av maskiner. Det vil si, de samme algoritmene som forstår din tale i mobilen, jobber her.

Dessverre er ikke auto transkribering utviklet særlig langt på norsk. Det er på engelsk at dette virkelig kan lønne seg! Men merk at selv her vil kvaliteten til tider være ganske så svak.

Problemet er at ord misforstås, og det kan være vanskelig å rette opp i ved korrektur. I veldig få tilfeller vil auto transkribering lønne seg på engelsk. På norsk er det nærmest verdiløst foreløpig.

Transkribering av intervju kan være meget nyttig.

Transkribering av intervju

Som transkriberingsbyrå, er en av de forespørslene vi mottar aller oftest transkribering av intervju. Dette kan være alt fra journalister til universiteter.

For sistnevnte vil både fakultet og studenter ønske hjelp. Professorer søker gjerne hjelp til forskningsintervjuer, mens studenter trenger transkribering av intervjuer til bachelor og master.

Uansett er altså transkribering av intervju en av våre spesialiteter. Dersom du trenger hjelp til dette, er vi vant til å jobbe godt med slike oppgaver.

Dersom du investerer, tjener du godt med penger!

Hva koster det?

Din Tekstforfatter har en timepris på 1,400 kr. Men hva betyr det for pris på transkribering? Vi regner oss frem til at 1 time med lydopptak vanligvis tar fra 3-4 timer.

Merk derimot at dette ikke er noen garanti. Dersom kvaliteten er lav, kan et lydopptak på 1 time ta fra 5 timer og oppover. Jo mer vi stopper opp for å høre, jo lengre tid tar det!

Det kan virke fristende å heller velge en tjeneste som gir fastpris for 1 time lydopptak. Dette er derimot sjeldent et godt alternativ. Det finnes det en ganske klar grunn til.

Dersom dette selskapet regner for eksempel 3 timer til 1 time lydopptak, vil de neppe levere et godt resultat på din lydfil som egentlig tar 5 timer. De vil mest sannsynlig skynde seg og inngå kompromiss på kvaliteten.

Støy er ikke bra for kommunikasjon og lytter.

Din Tekstforfatter hjelper deg!

Din Tekstforfatter seiler opp som et transkriberingsbyrå med virkelig ekspertise. Vi ønsker ikke å levere auto transkribering eller fastpris per time på lydopptak, rett og slett fordi kvalitet står høyest hos oss!

Dersom du ønsker å teste oss ut, kan du gjøre det helt gratis i dag. Alt du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet nedenfor. Da mottar du nemlig de første 500 ordene helt gratis hos oss!

Motta gratis 500 ord!