48 38 14 88 post@dingruppen.no
Transkribering tid avhenger i stor grad av lydkvaliteten.

Transkribering tid

Det finnes ikke et fasitsvar på hvor lang tid det vil ta å transkribere informasjon fra et video- eller lydopptak.

Her er det mange faktorer som spiller inn, men har du liten erfaring og kunnskap vedrørende transkribering, kan dette være en lang prosess. Gode teknikker, raske fingre og et godt øre kan være med på effektivisere transkribering tid.

For å minimere tiden brukt på transkribering, lønner det seg å få hjelp av dyktige fagfolk med god erfaring.

Tekstforfattere kan sørge for at du får det innholdet du har behov for, samtidig som du sparer tid ved å slippe å lære deg de rette teknikkene og de ulike systemene.

Det vil likevel være forskjell på hvor lang tid et transkribering prosjekt tar, alt ettersom hvilket byrå du velger å gå for!

Ønsker du å prøve transkriberingstjenester helt gratis? Fyller du ut skjemaet nedenfor, mottar du de første 500 ordene gratis hos oss!

Motta gratis 500 ord!

Effektiviser transkribering

Hvis du planlegger et prosjekt du ønsker at skal transkriberes hurtig, er det noen forhåndsregler du kan ta slik at du legger til rette for en effektiv arbeidsprosess.

Det er nemlig mange faktorer som spiller inn når innhold skal videreføres fra muntlig tale til et skrift format, og her er det mye å tenke over for både den som tar opp lyden og den som skal transkribere.

Hvis du i tillegg ønsker en gunstig pris på transkribering, vil det også lønne seg å sørge for at arbeidsprosessen er så enkel som overhode mulig.

Det kan være krevende å transkribere, men om skribenten blir gitt et godt materiale blir hele prosessen enklere.

Mange faktorer spiller inn på arbeidstiden, blant annet hvilket transkripsjonssystem oppgaven har behov for, samt kvaliteten på klippene!

God lyd er det viktigste ved transkribering.

Høy kvalitet sørger for hurtigere levering!

De fleste skribenter vil spare mye tid dersom lydklippene er av høy kvalitet og ikke inkluderer forstyrrende elementer.

Sørg derfor alltid for at utstyret du gjør opptak på er i god stand og fungerer slik som det skal. Gjør gjerne noen test opptak god tid i forveien av intervjuet eller samtalen du skal ta opp.

Skal du ta opptak av et intervju, er det viktig at dette blir gjort i rolige og stille omgivelser. Sørg for at det ikke er utenforstående lydelementer som distraherer skribenten.

Slik kan du kutte ned transkriberings tiden betraktelig. Finn et avsides lokale hvor intervjuet kan bli gjort bak lukkede dører og vinduer.

Transkripsjon kan for eksempel brukes til undertekster på videoer.

Best på transkribering tid!

Uansett hva du skal ta opptak av, enten dette er et avhør, en forelesning eller et intervju – tenk på lydnivå og tydelighet.

Sørg for at du har plassert mikrofonen på en måte som fanger opp lyden du ønsker å transkribere.

Tenk over lydnivået og prøve å tilpasse dette slik at nivået er jevnt gjennom hele opptaket. Det er også en stor fordel om personene snakker på en tydelig og rolig måte.

Transkribering av mennesker som snakker raskt kan ta betraktelig lengre tid, og her går mye av tiden bort til spoling i klippet.

Vi i Din Tekstforfatter kan hjelpe deg med hurtig og effektiv levering av dine transkriberingprosjekter.

Vi sørger for at sluttproduktet er nøyaktig, presist og dekker de behovene du har. Kontakt oss gjerne i dag for en uformell prat, og vi kan gi deg et tilbud og en tidsramme!

Fyller du ut skjemaet nedenfor, mottar du dessuten de første 500 ordene helt gratis!

Motta gratis 500 ord!