48 38 14 88 post@dingruppen.no
En UX skribent tar alltid høyde for layout på nettsiden.

UX skribent

UX skribent er en jobbtittel som har dukket opp stadig oftere i annonser de seneste årene. Stillingen er ofte relatert til webutviklere, og det er ikke uvanlig at ferdigheter innenfor blant annet HTML er et krav til stillingen.

Men hva er en UX skribent, og hvordan skiller de seg fra andre skribenter? I denne artikkelen skal vi se nærmere på dette spørsmålet!

Trenger du hjelp fra en UX skribent? Fyll ut skjemaet nedenfor for å motta 500 ord gratis!

Motta gratis 500 ord!

Hva er en UX skribent?

En UX skribent jobber først og fremst med å skrive etter UX-prinsipper. UX er en engelsk forkortelse for User Experience (brukeropplevelse på norsk). Det finnes flere gode poenger i å skrive for UX.

Utviklingen er helt klar innenfor digital markedsføring – tekst skal være optimalisert mot brukeren. Du kan i vår gratis e-bok «OBVI – Optimalisert Brukervennlig Innhold», lese mer om hvordan SEO bør begraves innen tekstbransjen.

Nedenfor har vi gått gjennom et par viktige punkter våre skribenter fokuserer på:

 

Korte avsnitt og setninger

Kanskje fremstår det som et litt overraskende punkt å takle først, men korte avsnitt og setninger er utrolig viktig for brukeropplevelsen. Det sikrer at brukeren raskere kan skanne gjennom innholdet.

I dag gir forbrukere deg kun noen sekunder med oppmerksomhet.

 

Konkret innhold

Dersom den besøkende ikke får svaret på sin søken innen de første par setningene, eller i hvert fall et hint om at innholdet er relevant, vil de gi opp teksten.

Derfor må en UX skribent sørge for konkret innhold fra første setning.

 

Tilpasset tekst

En UX skribent har ikke alltid fritt spillerom på lengde. Ofte krever webutvikling at tekst skal passe inn i enkelte elementer. Kanskje får en bare 60 tegn å jobbe med for en CTA.

Det er en stor utfordring, men UX skribenter må jobbe med tilpasset tekst hele tiden.

Et responsivt nettsted er viktig, og dette må en skribent ta høyde for.

UX skribent norsk

UX skribent er en helt vanlig stillingstittel i mange land. Flere selskap investerer store beløp for å finne den rette kandidaten. I Norge er derimot ikke stillingen like populær helt enda.

Det handler om at utviklingen henger noe bak her i Norge. Men i årene fremover, vil behovet for UX skribenter trappe opp mens konkurransen på nett blir enda større.

Din Tekstforfatter er klare for å møte behovet bedriftene i Norge har og vil ha fremover. Vi trener på å skrive basert på brukeropplevelse for hvert eneste oppdrag.

Ingenting er viktigere for oss enn at dine kunder får den beste opplevelsen overhodet mulig. Da må all tekst være tilpasset brukeropplevelsen!

Tekst på mobile enheter er en av mange faktorer en UX skribent må vurdere.

Motta gratis 500 ord!

Er du ikke helt sikker på om en UX skribent er det riktige valget for deg? I dag kan du prøve oss ut helt risikofritt og uforpliktende. Vi gir bort 500 ord gratis til alle nye kunder.

Alt du trenger å gjøre, er å fylle ut skjemaet nedenfor med din e-post. Deretter vil vi kontakte deg for å få fatt i hva du spesifikt trenger hjelp med.

Vi setter raskt en UX skribent på oppgaven og leverer innen 24 timer. Fyll ut skjemaet og motta 500 ord gratis nå!

Motta gratis 500 ord!