48 38 14 88 post@dingruppen.no
En UX tekstforfatter må tenke over en rekke ting.

UX tekstforfatter

UX tekstforfatter er en person som jobber med brukervennlige tekster. UX, eller User Experience, omhandler hvor enkelt det er for en besøkende å navigere og utføre handlinger på din nettside.

Sentralt i denne prosessen er selvfølgelig hvordan tekstene fremstår. Lengde, relevans, og andre faktorer som gjør kundereisen optimal, er viktig for en UX tekstforfatter å vurdere nøye.

Trenger du bistand fra en UX tekstforfatter? Din Tekstforfatter kan hjelpe deg allerede i dag! Dersom du fortsatt sitter på gjerdet, tilbyr vi deg 500 ord helt gratis og uforpliktende. Fyll ut skjemaet nedenfor og motta din gratis 500 ord!

Motta gratis 500 ord!

UX tekstforfatter fokusområder

En UX tekstforfatter har flere viktige fokusområder. Det er derimot få som er viktigere enn tekstlengde og relevans. Nedenfor beskriver vi disse fokusområdene nærmere.

 

Lengde

Lengde er en viktig restriksjon når en jobber som UX tekstforfatter. Der en vanlig tekstforfatter kan velge å skrive flere hundre ord mer til en bloggartikkel for eksempel, har ikke en UX tekstforfatter denne friheten.

Tekstene skal gjerne passe inn i diverse elementer, og spesielt på mobilskjermer er det viktig at antall tegn etterfølges. For lange tekster gir dårlig brukervennlighet, da ord splittes, fonter ikke passer, og andre problemer oppstår.

Det er selvfølgelig en stor utfordring å jobbe med restriksjoner på lengden. Kreative mennesker er ikke glad i dette! Vår erfaring gjør derimot at vi alltid klarer å levere gode budskap, også med restriksjoner på lengde.

 

Relevans

Relevans er et annet punkt som er meget viktig. Dette er tosidig. Som nevnt ovenfor, er altså lengden ofte med restriksjoner. Det gjør at en må «trykke» inn masse informasjon i en liten tekst ofte.

Samtidig er det et problem at tekster fortsatt ikke blir relevante fra første setning. Her må en UX tekstforfatter jobbe med å treffe målgruppen umiddelbart. Teksten skal svare til deres behov!

Det er dessuten også slik at relevansen for selve navigasjonen må flettes inn i teksten. En UX tekstforfatter må vite hvilken side brukeren kom fra, og hvor de skal videre. Ellers oppleves ikke kundereisen optimalt!

Det begynner å bli en stund siden skrivemaskinen var på moten.

Erfaring med UX er uvurderlig

Flere apper og nettsider skal utvikles i årene fremfor. Sistnevnte begynner faktisk å både se og oppføre seg mer som apper. Det er fordi utvikling mot mobilbruk fortsatt er i sterk vekst.

Dermed er det en viktig investering å benytte seg av en UX tekstforfatter både i dag og i tiden fremover. Din Tekstforfatter har god erfaring med å skrive tekst tilpasset apper, samt nettsider basert på API.

 

Motta 500 ord gratis!

Dersom du trenger en UX tekstforfatter, vil vi veldig gjerne hjelpe deg. Vi har derimot forståelse for om du fortsatt sitter på gjerdet og vurderer. La oss hjelpe deg med et flott tilbud!

I dag kan du motta 500 ord helt gratis og uforpliktende. Innen 24 timer, vil en profesjonell UX tekstforfatter fra Din Tekstforfatter levere teksten til deg. Alt du trenger å gjøre er å fylle ut skjemaet nedenfor!

Motta gratis 500 ord!