48 38 14 88 post@dingruppen.no
Word of mouth handler om hva som sies om dine produkter og tjenester.

Word of mouth markedsføring

Word of mouth markedsføring skiller seg nokså mye fra annen markedsføring. Dette markedsføringskonseptet går nemlig ut på uformell, muntlig kommunikasjon mellom forbrukerne.

Slik kan budskapet spres fra én person til en annen. På norsk kalles word of mouth markedsføring gjerne for «jungeltelegrafen».

Som markedsfører er det vanskelig å kontrollere denne formen for markedsføring. Dersom et positivt budskap spres blant forbrukerne, kan dette imidlertid være svært effektivt.

Motta gratis 500 ord!

Kosteffektiv markedsføring via jungeltelegrafen

Word of mouth innen markedsføring kan være svært kostnadseffektivt sammenlignet med andre former for markedsføring.

Det koster tross alt ikke bedriften noen ting som helst at forbrukerne snakker om produktene og tjenestene sine seg imellom.

Dersom forbrukerne snakker om bedriften din i et positivt lys, vil dette være gratis reklame. Det gjelder med andre ord å få fornøyde kunder som kan spre et positivt budskap videre.

Møter og spredt budskap er veien til å selge mer.

Word of mouse – jungeltelegrafen på nett

I dagens samfunn er det stadig flere som kommuniserer på nett. Derfor er begrepet «word of mouse» minst like viktig som word of mouth innen markedsføring.

Den muntlige kommunikasjonen rundt produkter og tjenester blir i stadig større grad erstattet av omtale i sosiale medier, blogger og diverse andre nettsteder.

Trender i digital markedsføring er ikke vanskelig å snuble over.

Hvordan få fornøyde kunder?

For at bedriften din skal kunne få positiv word of mouse eller word of mouth markedsføring, er det viktig å få fornøyde kunder. Heldigvis finnes det mange måter å få fornøyde kunder på!

Et populært tips er å anvende seg av inbound marketing og content marketing. Lag tekstinnhold som virkelig engasjerer forbrukerne, og skap tillit mellom dem og merkevaren din.

Bedriften din skal ikke bare være en butikk, men også en kilde til inspirasjon og lærdom. Fornøyde kunder kan også oppnås ved å følge dem opp etter kjøp.

Send e-poster og nyhetsbrev til kunden, og vis vedkommende at du er opptatt av fornøyde kunder. Du bør også ha gode garantiordninger, returmuligheter, billig eller gratis frakt og god kundeservice.

Du bør også fokusere på at nettsiden din har informative produktbeskrivelser og kategoritekster.

Disse gir kunden informasjonen som trengs i forkant av et kjøp. Pass også på at nettsiden er brukervennlig og enkel å manøvrere for kunden.

 

  • Inbound marketing
  • Content marketing
  • Nyhetsbrev og oppfølgning på e-post
  • Garantiordninger
  • Returmuligheter
  • Fri frakt
  • God kundeservice
  • Produktbeskrivelser
  • Kategoritekster
  • Brukervennlig nettside
Ofte kan direkte markedsføring lede til støy.

Alternativer til word of mouth markedsføring

Foruten word of mouth markedsføring, finnes det mange måter å markedsføre produkter og tjenester på.

Du kan for eksempel lage annonser til sosiale medier, aviser og søkemotorer som Google. Facebook Ads og annonser i LinkedIn er for eksempel populært.

Du kan også markedsføre via blogg. Der kan du blant annet dele innhold for inbound marketing.

Glem heller ikke at innlegg i sosiale medier er en effektiv og billig form for markedsføring.

Det finnes mange metoder for markedsføringstiltak i dag.

Trenger du hjelp?

Word of mouth markedsføring går ut på at et budskap om produkter eller tjenester du selger kommuniseres frivillig og uformelt mellom forbrukerne.

For å oppnå positiv omtale blant forbrukere, er det viktig at du har fornøyde kunder.

Fornøyde kunder kan blant annet oppnås ved å ha en brukervennlig nettside med informative produkttekster og kategoribeskrivelser, samt engasjerende inbound marketing, nyhetsbrev og oppfølgning på e-post.

Uansett hva slags tekstinnhold du har bruk for, kan Din Tekstforfatter hjelpe deg. Vi skriver alt fra annonser og innlegg til sosiale medier, til e-poster og innhold til inbound marketing.

Kontakt oss i dag om du ønsker å motta en gratis og uforpliktende tekst på 500 ord!

Motta gratis 500 ord!