48 38 14 88 post@dingruppen.no
WordPress blogg

WordPress blogg – slik begynner du

WordPress blogg er et fint utgangspunkt for en nettside. Ved å lage en WordPress blogg, vil du kunne fokusere på innholdet, da rammeverket blir laget for deg!

WordPress har gode verktøy som vil la deg tilpasse din blogg til dine behov, samt hjelpe deg med publiseringsprosessen. Du vil slippe å tenke så mye på det tekniske, slik at det eneste som gjenstår er å skrive gode innlegg.

Så har du en god idé til en blogg, eller trenger en blogg til ditt selskap, er det bare å sette i gang. Her vil vi gå gjennom prosessen og gi deg noen tips som kan være gode å ha med når man skal starte.

Motta gratis 500 ord!

Hvordan opprette WordPress blogg?

WordPress gjør det enkelt å opprette en blogg. Registreringen er lettvint og gjenkjennelig. Man kan til og med registrere seg ved bruk av Google- eller Apple-konto og hoppe over store deler av prosessen.

Besøk www.wordpress.com og trykk på knappen plassert nærmest midt på skjermen som leser “Start your website”. Du blir da sendt til brukerregistreringen og du er allerede i gang med å opprette din WordPress blogg.

Etter registrering blir du bedt om å velge domenenavn. Har du allerede et domene, kan du bruke det ved å trykke på “Already own a domain?”, understreket og hyperlenket på siden. Når du skriver inn et domene får du mange valgmuligheter, inkludert et gratis alternativ med wordpress.com ending.

Når du har valgt domene blir du sendt til en liste over betalingsplaner. Også her finner man en gratis løsning understreket og hyperlenket nært toppen av siden. Når du har valgt en plan blir du sendt til dashbordet og bloggen din er opprettet. Nå gjenstår det bare å pynte, samt å skrive innlegg.

WordPress blogg tips

Ikke bruk ferdige maler. WordPress har en rekke med ferdige sidemaler man kan bruke som vil endre hele utseende på bloggen din automatisk. Dette kan være fristende, og enkelte av dem ser ganske greie ut og kan tas i bruk i starten. Men man vil tjene på å ha et unikt og selvlaget design.

Man kan lagre oppsettet som et “blokk mønster” for å slippe å formatere innleggene hver gang. Dette vil gjøre det enkelt å få ut postene dine, spesielt om innleggene dine bruker samme formatering hver gang.

Om du skriver et blogginnlegg om en spesifikk arbeidsplass, eller har en “om oss” seksjon kan man integrere et Google-kart. Dette er de fleste kjent med fra før og vil gjøre det enkelt å finne frem til en eventuell adresse. Disse kan også lagres i et separat “blokk mønster” som vil gjøre det lett å bruke.

Tjen penger på å blogge

Tjen penger på å blogge

Antall besøkende på nettsiden vil i stor grad bestemme om man kan tjene penger på bloggen sin. Om det skulle være gjennom sponsoravtaler eller direkte handel av en besøkende.

Det er viktig å kjenne målgruppen og å appellere til de som faller under den. Jo mer tilpasset både språk, innhold og oppsett, jo bedre. Det tar veldig kort tid for en person å gjøre opp en mening om en nettside. Man må både ha et godt første møte, samt holde interessen oppe.

Ved bruk av SEO (Search Engine Optimization) vil du kunne generere mer og mer trafikk jo flere som besøker bloggen din. Så selv om en besøkende ikke er en aktuell kunde, vil man ha nytte av dem. God SEO vil føre til høyere rangering og tidligere visning i en søkemotor som vil føre til mer trafikk.

Reklame kan være den enkleste måten å tjene penger på når man skriver en blogg. Det sier seg litt selv hvordan. Man må likevel være forsiktig med hvor mange og hva man annonserer for. Mange har en tendens til å trykke ut av nettsider med for mye eller upassende reklame.

Vi hjelper deg med gode tekster

Vi i Din-gruppen vil veldig gjerne hjelpe deg med å skrive gode tekster til blogginnleggene dine. Det er ikke alltid like lett å vite hva man skal skrive eller om det man har skrevet er godt nok. I de aller fleste tilfeller er det noe å forbedre.

God SEO og godt skrevne tekster er viktig for oss og vi vil kunne gi bloggen din et løft. Her får du god oppfølging og verket vil bli tilpasset deg og dine behov. Så om du allerede har en blogg, eller er interessert i å starte en – kan vi hjelpe deg.

Motta gratis 500 ord!